1 Ocak 2009 Perşembe

Yılbaşı Sofrası ve Milföyde Tavuk Budu

Yılbaşı Masa Boş

Öncelikle tekrar herkese barış , huzur ve sağlığın eksik olmadığı ve bunların yanında da birazda bol kazançlı yep yeni bir yıl diliyorum.

Dün gece epey hareketli ve güzel bir yılbaşı geçirdik. Bu sene bizim evimizde geçen toplantımız son derece eğlenceli ve neşeliydi.

Yukarıdaki fotoğraf henüz kimse gelmeden yemekler masaya konmadan önce yapmış olduğum düzenleme sonrası çekildi. Bana kalsa masayı daha çok süslemek isterdim ama sevgili eşim orta sehpadaki süslerime bile sürekli " bubi tuzakları " dediği için yemek masasına cesaret edemedim :-)).

Şarap bardaklarına takılmış olan boncuklar arkadaşım sevgili Betül'ün geçen seneki hediyesiydi. Şarap içenler boğazlarına kaçmasından çok korktu ama ben yemek sonuna kadar çıkartmalarına izin vermedim , ama sonunda kulaklarda küpe olarakta görmedim değil hani:-)).

Yılbaşı Masa Dolu

Bu fotoğrafta yemeğe oturmadan bir kaç dakika hatta saniye önce benim tarafımdan çekildi. Aslına bakarsanız gelen konuklarımızın hemen hemen hepsinin karınları açtı , yemek öncesi kuruyemiş ve aperatif içeceklerle başladık , sofraya geçelim dedindiğinde herkes çok sevindi ama bu sevinç anlıktı , çünkü ben " önce bardaklarınızı masaya koyacaksınız ve ben masanın fotoğrafını çekeceğim , ondan sonra yemeğe geçebilirsiniz " dedim :-)) Bunun üzerine herkes sözümü dinledi - dinlemek zorunda kaldı :-)) ve fotoğraftan sonra masada yerlerini alabildiler :-))

Masada sadece soğuk mezeler görünüyor , maalesef sıcak yemeklere masada yer kalmadığı için onlar bu fotoğrafta eksikler.

Tek tek neler yapıldığından bahsetmeyeceğim ( laf aramızda bazıları hazır zaten :-)) ) , ee ne yapalım çalışınca ve yılbaşı hafta arasına denk gelince tam hazırlık yapmak imkansız . Ama hazır almakta güzel oluyormuş , hele birde onları yılbaşı trafiği felaket olur diyip arabasıyla işe gitmeyip elinde Şişli'den Kadiköy'e kadar metro , vapur ve taksi gibi toplu taşıma araçlarıyla getiren bir arkadaşınız varsa sizin için çok rahat oluyor :-)) Şakası bir yana Özlem'cim elin kolun ağrımasın.

Miföyde Tavuk Budu

İşte bu yılbaşı yemeği için benim hazırlamış olduğum çeiştlerden bir tanesi. Herkes çok beğendi , sunumu çok şık tadına harika , kendim yaptım diye söylemiyorum :-))

Bu tarifi sanırım 1 ay kadar önce blogları dolaşırken sevgili Güler'in http://penguenn.blogcu.com/milfoyde-tavuk-ve-tane-tane-pilav_31069481.html sayfasında görmüştüm ve yılbaşı için güzel bir çeşit olacağını düşünerek yapacaklarımın arasına ekledim.Bence deneyin. Güler'cim paylaşımın için teşekkürler sayende güzel bir çeşit öğrendim.Yapımı çok kolay tek tek malzeme ve tarif vermeyeceğim.

İyice haşlamış olduğum (istediğiniz sayıdaki ) tavuk butlarının derilerini çıkarttıktan sonra çok az tuzlayıp birazda beyaz biber serptim. Bir adet milföy hamurunu açarak incelttim , bu hamuru üçgen şeklinde ikiye böldüm. Uzun kenarına kemik kısmı dışarda kaçak şekilde butu koydum et kısmının üzerine bohça yapar gibi hamuru sardım daha sonrada kemik kısmını da folyo ile sararak üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecedeki turbo fırında hamurlar iyice pişene ve kızara kadar tuttum.

İşte bu yılbaşıda böyle güzel geçti , ağzımın tadı bozulmadan tüm yılbaşlarımız böyle huzurlu ve neşeli ve eğlenceli geçsin . Bu temennim herkesler için.

Bu arada evimize gelip yeni yıla birlikte girmiş olduğumuz arkadaşlarımızın ayaklarına sağlık. Eeee artık bu sene geçti şimdi önümüzdeki sene evinde olacağımız şanslı kişi şimdiden neler yapacağını düşünsün , o kendini biliyor :-))))

Sağlıcakla kalın.

9 yorum:

elma şekeri dedi ki...

İyi Seneler!

Adsız dedi ki...

Sunum harika, goruntu mukemmel, her sey birbiriyle uyum icinde..
kisacasi, fevkalade!

www.kralcipplak.blogspot.com

Adsız dedi ki...

sevgili neşeciğim, güzel yılbaşı için tekrar teşekkürler, nefis yemekler (seninkileri söylüyorum),nefis sunum süperdi.

gelelim önümüzdeki sene yılbaşına, benim büyük bir ihtimalle işim vardır!!! (hemen aklima bir anım geldi onu paylaşayım, üniversitede bir ingilizce öğretmenimiz vardı, derse gelirdi, haftaya gelmeye niyeti yoksa şöyle derdi, "çocuklar haftaya ben büyük bir ihtimalle hasta olurum derse gelemeyebilirim "bu demekti ki haftaya ders yok,şimdi ben de seneye ne olur ne çıkar bilinmez :))

çok öpüyor bu izzet-ikramların devamını diliyor ve tekrar herkese iyi seneler diliyorum,

Adsız dedi ki...

Çok güzel bir sofra olmuş. Ellerine sağlık.
Mutlu ve huzurlu bir yıl olur umarım.
Sevgiler

HÜLYA dedi ki...

MASA ÖZELLİKLE DE MEZELER HARİKA GÖRÜNÜYOR. TAVUĞA SÖZ YOK ZATEN SÜPEER.

ELLERİNE SAĞLIK CANIM AĞZINIZIN TADI HİÇ BOZULMASIN EN KÖTÜ GÜNÜNÜZ BÖYLE OLSUN

NzlGl dedi ki...

Sevgili neşe hanım

Ellerinize sağlık sofranız nefis görünüyor. Yılbaşı gecenizin güzel geçmesi ne hoş.
Umarım bütün bir yıl boyunca bu geceki gibi neşeniz daim olsun.

Sağlık, huzur ve bol şanslı bir yıl dilerim
sevgilerimle

Unknown dedi ki...

BU MASA SİZİNMİ BENDE İSTİYORUM:((( ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR

neseersoy dedi ki...

Özlem'cim,
Hiç boşuna uğraşma seneye nerde olsan biz oradayız:-))
Sizlerinde ayaklarına sağlık canım arkadaşım.

neseersoy dedi ki...

Yorum bırakan herkese çok çok teşekkürler , herkesin tekrar Yeni Yılı kutlu olsun.
Sevgili Candan Tarifler , evet masa 100% bana ait , emekli olunca organizasyon işi yapabilirmiyim acaba:-)
Sevgilerimle.