25 Ocak 2009 Pazar

Omlet Bozması ve Omlet

Omlet Bozması

Fotoğrafa ilk bakıldığı zaman " bu ne çeşit bir omlettir " diyen bir sürü kişi olacaktır. Son derece haklılar , hikayesi her zamanki gibi benim fikir değiştirmemle başlıyor tabiki :-)
Aslında omlet olarak yola çıkılmış ama daha sonra bir kaç malzemele eklemesi yapılarak fırına girmiş omletten bozma adını bilmediğim bir çeşit :-)Yumuşacık oldu her ne kadar sevgili eşim " fena değil değişik bir şey " deyip hafif dudak bükse bile bir kaç dilim yedi bitirdi :-)

Tek tek malzemeye gerek yok sanırım;

2 yumurtayı iyice çırptım içine 2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir , 1 tepeleme çorba kaşığı yoğurt , 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı , 2 çorba kaşığı kadar mısır unu ve 1/2 paketten az kabartma tozu koydum. Fırın kabını yağlayıp 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirdim ve dilimleyerek sıcak sıcak kahvaltıda servise hazır hale getirdim.

Kasarlı Omlet

Bu ise omlet olarak başlanıp omlet olarak bitirilen bir çeşit :-)

Malzelerimi gene tek tek vermiyorum.

Dilimlenmiş sucukların her iki tarafını teflon tavada kızartıp üzerine süt , tuz beyazbiber ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile iyice çırpılmış 2 adet yumurtayı döküyoruz. Üzerine dilimlenmiş kaşar peynirlerini koyup tavamızın üstünü kapatıp kısık ateşte pişene kadar tutuyoruz.Ben bu omleti kaşar peynirler yanmasın diye tavada çevrmedim . Kaşarları yumurtaya karıştırıp çevirebilirsiniz.

Sağlıcakla kalın.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba,ziyaretiniz için teşekkür ederim,ben de iade-i ziyarete geldim,blogunuz çok güzel.Güzel paylaşımlarda görüşmek dileğiyle...

Adsız dedi ki...

Merhaba,ziyaretiniz için teşekkür ederim,ben de iade-i ziyarete geldim,blogunuz çok güzel.Güzel paylaşımlarda görüşmek dileğiyle...

hdidem95 dedi ki...

ellerinize sağlık sevgiler

Unknown dedi ki...

NEŞECİM NE GÜZEL KABARMIŞ AMA VALLAHİ KEK GİBİ DURUYOR BAKILDIĞINDA ELLERİNE SAĞLIK İYİ AKLINA GELİYOR ŞÖYLE KARIŞTIRSAM BÖYLE KARIŞTIRSAM DİYE BEN 40 YIL DÜŞÜNSEM AKLIMA GELMEZ:)

NzlGl dedi ki...

Sevgili neşeersoy
Her sayfanızı ziyaretimde harika şeylerle karşılaşıyorum.
Sanki sucuk kokusu burnuma geliyor gibi:))
ellerinize sağlık
sevgiler

NzlGl dedi ki...

Sevgili neşeersoy
Biliyorum çalışıyorsunuz ve hafta sonunuz dolu geçiyor ama bir cümlelik mim belki sizi yormaz

sevgilerimle
soru sayfamda

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

bende bazen uydurmasyon şeyler yaparım...denerim...eh fenada olmazlar...seninkide güzel görünüyor....ellerine sağlık..

dilek dedi ki...

eline sağlık canım çok lezzetli görünüyor,seni mimledim,istersen cevaplayabilirsin,sevgilerimle

TAZE NANE dedi ki...

Çok güzel görünüyorlar.
Ellerine sağlık.
Dızmana için bana hangi yöreye ait demişsin. İnan bende bilmiyorum, bir yörenin tarifi ama biz bunu hep yapardık inan hiç bilmiyorum.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık canım ço lezzeli görünüyor sevgilerimle....