25 Ocak 2009 Pazar

Güzel Bir Akşam Sefası

Pizza Muhabbeti

Yemek olmadığı ve canım yapmak istemediği zaman hoş bir hava içersinde akşam yemeği için bir numaraları taktiğim orta sehpada pizza ve şaraptır:-)Özellikle birde mum ışığı ve hafif bir müzik olduğu zaman eve gelen eşinizin masada tam teşekküllü bir yemek arayacağını hiç sanmıyorum :-))
Fotoğrafta görününen akşam yaklaşık 1 ay kadar öncesine ait sanırım , fotoğrafları karıştırken gördüm ve en azından ufak süprizleri sevenlere yardımcı olması adına yayınlamak istedim.
Pizza'lar marketten , eeee yemek olmayan evde tabiki pizzalar marketten olur değilmi :-))

Kahveli Elma

Bu güzel akşama eşlik eden bir diğer çeşit ise kahveli elma. Eğer şarap seven biriyseniz kesinle kahveli elmayı tavsiye ediyorum.Epey sene önce gittiğimiz bir yerde sunmuşlardı , ilk önce " kahve ve elma pek uyumlu olmaz " diye düşünmüştüm ama tattıktan sonra çok güzel olduğunun kanısına vardım ve sık sık yaptım.

Uzun bir tarife gerek yok.
İnce ince dilimlediğimiz elmaları çok az bir süre limonlu suda bekletiyoruz.Sudan çıkartıp kayıt havlu ile sularını aldıktan sonra servis tabağımızı dizip üzerine küçük tel süzgeçten eleyerek Türk Kahvesini serpiştiriyoruz.

Sağlıcakla kalın.

2 yorum:

HUYSUZBALIK dedi ki...

Geçen gün aynısını yaptık valla pizza sefasının. Ama mumları unutmuşum :) Benim kocanın alerjisi var kahve bayıltıyor onu ama merak ettim kahveli elmayı. Denemek lazım ;) Sevgiler...

Adsız dedi ki...

bayıldım taktiğineee:)) (mutfakcini)