12 Ağustos 2015 Çarşamba

Kıymalı Börek - Dukan Usulü


Genelde evlerin pazar günü kaçamağı yapılan mis gibi böreklerdir.
Bizde ailecek bu geleneği sürdürdük ,istediğin kadar ye kilo yapmasın cinsinden hemde 😊

Malzemeler;
Hamur için ;
- 2 yumurta
- 6 yemek kaşığı yulaf kepeği karışımı
- 2 yemek kaşığı süt tozu
- 3 çorba kaşığı yağsız yoğurt
- birkaç çorba kaşığı yağsız süt
- çok az tuz
- çay kaşığı kabartma tozu

Tüm malzemeler iyice çırpılıp krep kıvamına gelince tavada birer küçük kepçe ölçüsü ile 6 tane çıkacak şekilde pişiriyoruz. Pişen krepleri börek için bekletiyoruz.

Malzemeler ;
İç Harcı için ;
- 250 gr kadar yağsız kıyma
- 1 adet kuru soğan ( yemeklik doğranmış )
- 1 adet iri boy domatea ( yemeklik doğranmış )
- 5 adet yeşil sivri biber ( doğranmış )
- az miktarda tuz , karabiber ,zerdeçal, zencefil, pul biber ,kimyon

Öncelikle soğan ile kıymayı hafifçe kavurup sırasıyla biber domates ve baharatları ekleyip karıştırarak pişiriyoruz.

Sosu için ; 2 yumurta ,1 çorba kaşığı zeytinyağı ,2 çorba kaşığı yağsız yoğurt, 2 çorba kaşığı yağsız süt . İyice karıştırılacak.

Krebimizin üzerine sostan sürüp kıymalı malzemeyi koyup rulo halinde hafifçe yağlanıp kağıt havlu ile silinmiş tepsiye koyuyoruz.
Diğer krepleride aynı şekilde hazırlıyoruz.
Üzerine geri kalan sosu ekliyoruz ve 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Biz ikişer tane 3 kişi tükettik.

Sağlıcakla kalın.


Hiç yorum yok: