23 Mart 2015 Pazartesi

Kestane Mantarlı , Kuru Domatesli Arpa Şehriye Pilavı - Tarif Yunus Emre Akkor Şeften



Geçen hafta içi Türkmaxgürme'nin güzel , eğitici ve eğlenceli programı İçimizden Gelen'de sevgilli Yunus Emre şef tarifini verip sevgili Hacer'de bizzat tatbik etmişti. 
Yapım aşamasında tam damak lezzetime uyacak bir yemek olduğunu anlamıştım , bugün yapıp yedikten sonra tahminim doğru olduğunu kendi kendime onayladım :)
Hem lezzet hem görsellikte bir numara , denemenizi kesinlikle tavsiye ederim :)
Sunumumu da dün kayınvalidemin bana verdiği çok eskilerden kalan bir tabak ile yapmak istedim. Kahve fincanlarından sonra şimdi de tek tek eski tabaklara merak sararsam işim iş , yeni dolaplar gerekecek :)

Malzemeler ;

- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı su ( orj. tarifinde et suyu vardır , bende olmadığı için kullanamadım )
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı + 1 yemek kaşığı tereyağı
- 150 gr kadar kestane mantarı ( dörde bölünecek- büyük boy olursa daha iyi pişerken küçülüyor )
- 100 gr kadar kurutulmuş domates ( önceden sıcak suda bekletilip ikiye bölünecek )
- 4 dal taze soğan ( iri iri doğranmış )
- bir tutam dereotu ( iri iri doğranmış )
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı çörekotu

Öncelikle kızdırılmış zeytinyağ ve tereyağına doğranmış mantarları atıp kavuruyoruz , sonra doğranmış kurutulmuş domatesleri ilave edip bir müddet daha soteliyoruz. Arpa şehriyeleri , suyu , tuzu , kimyonu ve karabiberi ilave edip tencerenin kapağını kapatıp kaynayınca ocağı kısarak pişiriyoruz. Suyunu tamamen çekip pişince ocağı kapatıp kağıt havlu yardımıyla demlendiriyoruz. 5 dk. kadar demlendikten sonra üzerine çörekotunu ve yeşillikleri koyup hafifçe karıştırıp servise hazır duruma getiriyoruz. 

Sağlıcakla kalın. 

1 yorum:

mehtap dedi ki...

Çok leziz gerçekten, elinize sağlık. Tabağınız da şık..