6 Şubat 2014 Perşembe

Taze Fasulye Çorbası



Bugün sevgili arkadaşım Deniz içtiği bir İtalyan çorbasının fotoğrafını paylaştı , son derece leziz ve renkli görünen bir çorba "Minestron Çorbası". İnternetten araştırdım epey değişik şekli var, içinde hemen hemen her çeşit taze sebze ve makarna var , en kısa zamanda onu da deneyeceğim. Ama bugün için evdeki malzemelerle geçenlerde TV de gördüğüm bir çorbayı uyarlamaya çalıştım , hoş tarifi net hatırlamıyorum ama her zamanki gibi doğaçlamalarım devreye girdi :)
Malzemelerimin taze olmasını isterdim ama bu mevsimde onları doğal halleriyle bulmak maalesef imkansız domates ve biberlerim yazdan dondurduklarım , fasulyem ise kalite bir markanın dondurulmuş hali.

Malzemeler;

- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan ( yemeklik doğranmış )
- 2 diş sarımsak ( rendelenmiş )
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağından biraz az bulgur
- 2 adet köy biberi ( küçük küçük doğranmış )
- 1 adet soğulmuş domates ( küçük küçük doğranmış )
- 1 kase taze fasulye ( ince ince dilimlenmiş )
- istenildiği kadar karabiber , pul biber be tuz

Soğanları erimiş tereyağı ve zeytinyağı karışımında iyice soteliyoruz. İçine biber ve domatesleri katıp solana kadar pişiyoruz sonra salçayı ve baharatları , tuzu ilave edip az miktar su ekleyip salçayı bir müddet kavuruyoruz. 
Bu karışıma bulguru ve fasulyeleri katıp üzerinden çokça çıkacak şekilde su ilave edip tencere kapağı yarım kapalı şekilde sebzeler ve bulgur yumuşayana kadar harlı olmayan ateşte pişiriyoruz. Suyunu ara ara kontrol etmek gerekiyor , sıcak su ilavesiyle istenilen kıvam elde edilebilir. 



Servis esnasında üzerine pul biberli erimiş tereyağda konabilir. 

Sağlıcakla kalın. 

2 yorum:

ceyt dedi ki...

değişik ve güzel bir çorba olmuş.ellerine sağlık canım.
sevgiler..

kış güneşi dedi ki...

çorbalara çok ihtiyaç var sıcak sıcak içmeye çok severim elinize sağlık ama bunu ilk duydum yapmalıyım