19 Mart 2010 Cuma

Sütlü İrmikli Pırasa Çorbası

sütlü irmikli pırasa çorbası 3

Yaklaşık 1 haftadır fotoğraf yülemede sıkıntı çekiyorum . Fotoğrafları kopyaladığım siteyi açamıyorum , bugün yeni bir site buldum ( aslında elimin altındaymış ama benim haberim yokmuş:-D ) artık çalışmalar devam edebilirim :-)

Geçen hafta sonu deneyimlerimle ortaya çıkan ve aile büyüklerine test ettirtip onay aldığım bir çorbayı sizlerle paylaşmak isterim.

Aslında zeytinyağlı olarak yaptığım pırasadan artan yeşil yaprakların değerlendirilmeside denilebilir.

Malzemeler;

- 1 Paket Pırasanın Yeşil Sapları ( ince ince doğranmış)
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 baş soğan ( irice doğarnmış)
- 2 çorba kaşığı irmik
- 1/2 litre süt
- 1 diş sarımsak ve istenildiği kadar tuz

Soğanı hafif yumuşayıncaya kadar kısık ateşte yağda pişiriyoruz .1 kaşı...k unu ilave edip biraz kavurup üzerine katılaşmayacağı kadar süt ilave edip karıştırarak pişiriyoruz.Geri kalan sütü , pırasaları , rendelenmiş sarımsağı , irmiği ve tuzu ilave edip çok harlı olmayan ateşte karıştırarak pişiriyoruz . Katılaştığı takdirde istediğimiz yoğunluğa gelen kadar üzerine sıcak su ilave ediyoruz .
Piştikten sonra parçalayıcıdan geçiriyor ve servis yapıyoruz.

Sağlıcakla kalın.

1 yorum:

MUTFAKISTAN dedi ki...

Artan yapraklar degerlenmıs ortaya nefıs bır corba cıkmıs
ellerıne saglık mısss gıbı olmus