Kolay ve birazda hazıra kaçan bir meze türü.
Aslında tamamı bana ait olarakta yapmıştım ama sanırım zamansızlık ve hazırların özenle yapılıp marketlerde bizlere sunulması biraz tembelleştiriyor :-)
Hazır olan sadece patlıcan - daha ne olsun dediğinizi duyar gibiyim J, ama haksızlık etmeyin eklemeler bana ait, hele tahin eklenmişini, daha önce ben bile duymadım. Ama deneyin derim, çünkü tadanlar çok beğendi.
Malzemeler;
- ½ kavanoz közlenmiş patlıcan ( ben Sera marka kullandım, tavsiye ederim )
- 1 diş sarımsak ( dövülmüş )
- 2 çorba kaşığı kadar tahin
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- İstenildiği kadar tuz
- Üzeri için zeytinyağı ve kırmızıbiber
Patlıcan, tahin, sarımsak, tuz ve zeytinyağını patlıcanlara iyice ezilmiş kıvama gelene kadar karıştırıyoruz.
Servis tabağımıza alıp üzerine zeytinyağında karıştırdığımız kırmızıbiberi geçirip servise hazır duruma getiriyoruz.
Sağlıcakla kalın.
14 Aralık 2008 Pazar
Patlıcan Ezme
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
neşeciğim, nefis bir meze. Ben de bir arkadaşımda yemiştim tahinli patlıcan çok leziz olmuştu.
Ben de denemeliyim. ellerine sağlık
sıcacık sevgiler.
Yorum Gönder