14 Aralık 2008 Pazar

Cevizli Kabak ve Salatalık

Kabak Ceviz Meze

Arife gününe ait, akşam yemeğine gelen misafirlerime acilen hazırlamış olduğum bir meze türü.

Aslına bakarsanız evde 1 adet dolmalık kabak ve 1 adette salatalık kalmıştı, değerlendirmenin ve menüyü zenginleştirmenin en iyi yolu diye düşülen bir çeşit olarak ortaya çıktı :-)

Malzemeler;

- 1 adet dolmalık kabak ( rendelenmiş )
- 1 adet salatalık ( rendelenmiş )
- 5–6 adet kırılmış ve ufalanmış ceviz
- 1 diş iri sarımsak ( dövülmüş )
- 2 kaşık yoğurt
- İstenildiği kadar tuz
- Üzeri için zeytinyağı, nane ve kırmızıbiber

Rendelenmiş olan kabağı ve salatalığın suyunu iyice süzüp içine tüm malzemeleri karıştırıyoruz.

Servis tabağına koyduktan sonra üzerini zeytinyağında karıştırılan nane ve kırmızıbiber ile süslüyoruz.

Sağlıcakla kalın.

Hiç yorum yok: