Bu akşamüstü aniden aklıma gelerek yapmış olduğum ve inanılmaz bir şekilde akşam yemeğinde eşimle ekmek niyetine kaç tane yediğimizi sayamadığımız çok lezzetli topçuklarımı size tanıtacağım- aslında çayla yense daha güzel olurdu ama biz dayanamadık :-)
Bu ay almış olduğum Lezzet Dergisi’nin ekinde bulunan küçük kitapçıktaki tariflerden bir tanesi. Ben yağını az tutup ek olarakta anason ekledim ve maalesef evde taze dereotu olmadığı için kuru dereotu kullandım.
Son derece pratik, kısa zamanda pişen ve adet olarakta çok fazla olmayıp iki kişi için ideal olan bir tarif. Kalabalık misafirler için miktarları ikiye katlamak gerekebilir.
Malzemeler;
- 1 çay bardağı sıvı yağ ( ben zeytinyağı kullandım )
- 1 çorba kaşığı tepeleme yumuşak margarin veya tereyağı ( ben Becel kullandım )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta ( akı hamura, sarısı üzerine )
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2,5 su bardağı kadar un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı kadar kuru dereotu
- 1 çorba kaşığı kadar anason
- 1 çay kaşığı kadar mahlep
Yumurtanın akı, sıvı ve katı yağ, yoğurt, dereotu, anason, mahlep ve tuz iyice karıştırılır. Bu karışıma un ( önce 2 bardak ekleyin, geri kalanını hamurun oluşumuna göre katarsınız )ve kabartma tozu karıştırılarak bir süre yoğurun. Fırın kâğıdı serili tepsiye ceviz büyüklüğünde topçuklar haline getirip koyun ve üzerine yumurta sarısını sürüp 170 derecelik fırında yaklaşık 20–25 dakika pişirin.
Sağlıcakla kalın.
14 Aralık 2008 Pazar
Dereotlu Ve Anasonlu Topçuklar
Etiketler:
hamur işi börek kek vs...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Ellerine sağlık çok pratik ve çok güzel görünüyorlar..Anason hiç kullanmadım nasıl bir tat verir denemek lazım..:) Sevgimle
www.sehnamutfakta.blogcu.com
selam..tatlı et derken bu nefis topçuklar pek güzel göründü gözüme:))elinize saglık.harika olmuşlar..sevgiler.
ellerine sağlık cnm anasonlu tatları pek sevmem ama eminim seninki güzeldir
iyi bir hafta dilerim
sevgiler
Yorum Gönder