11 Eylül 2008 Perşembe

Limonlu Ve Curryli Tavuk



Bu tarifi dün Google Tavuk Yemekleri ararken http://www.selincaglayan.com/ sitesinden buldun. Selin’in sitesine göz gezdirmenizi tavsiye ederim çok güzel tarif, sunum ve anlatımlar var.
Ayrıca dün akşam yemeğine bu tarifi yaptım kesinlikle denemeniz gerekir gerçekten çok güzel oluyor. Orijinal tarifinde mısır unu yoktu ben kavrulmuş mısır unu da ekledi.

Malzemeler;

- İri parçalara bölünmüş 1 adet bütün tavuk göğsü
- 1 su bardağı buğday unu
- 1 çay bardağı mısır unu
- 1 çay bardağı süt
- ½ su bardağı zeytinyağı
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı curry
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tutam kimyon

Parçalanmış tavukları 15 dakika kadar buğday ve mısır ununa bulayıp bekletiyoruz. Bir kapta diğer tüm malzemeleri karıştırıyoruz ve üzerindeki fazla ununu silkelediğimiz tavukları bu karışımın içine koyup iyice buluyoruz. Bu karışımda 1 saate yakın tavukları tutup kızdırdığımız yağsız tavada önünü ve arkasını kızartıyoruz.
Dışı çıtır çıtır içi pamuk gibi olan tavuklarımız servise hazır duruma geliyor.

Sağlıcakla kalın.

7 yorum:

Gönül dedi ki...

hayatım ellerine sağlık harika görünüyor belli lezzeti valla ağzımın suları aktı:))) elciklerine sağlık..sevgilerimle öpüyorum

Adsız dedi ki...

MRB. CNM TAVUK CIDDEN HARIKA GORUNUYOR SELIN CAGLAYANIN SITESI CIDDEN GEZMEYE DEGER BIR SITE SANA KOLAYLIKLAR DILIYORUM SEVGILER

Adsız dedi ki...

mmmmmmmmmm....... harika bir görüntü. tavuğa da bayılırım. ellerine sağlık canım. bereketli iftarlar diliyorum. sevgiler...

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellrine saglik, harika bir manzara. Eminim cok guzel olmustur, denemeye calisacagim.
Guzel bir hafta sonu diliyorum, sevgiler...

TAZE NANE dedi ki...

Tavuk çok harika görünüyor. Bu şekilde hiç denemedim.Ama notumu aldım. sevgilerimle TAZENANE

banu kırmızıgül dedi ki...

canım nasıl lezzetlı gonunuyor ellerıne saglık hayırlı ramazanlar..

eldivenlerim dedi ki...

tuttum bu tarifi, enfes gözüküyor ellerine sağlık arkadaşım, bol bereketli ramazanlar;)