4 Eylül 2008 Perşembe

Kızarmış Hellim Peyniri


Akşam için eğer yemeğiniz yoksa en güzel şey kahvaltı hazırlamaktır , aynen bu akşam benim yaptığım gibi:-) Aslına bakarsanız yemeğim vardı ama kahvaltı daha lezzetli geldi:-) .Biraz değişiklik yapmak adına fotoğrafta görünen Hellim Peynirini de hazırladım.
Özellikle Kıbrıs'a gittiğimizde kaldığımız otelde yediğim Hellim Peynirinin tadını unutamam . Sabah kahvaltıda kızarmış Hellim ararken birden garson 1 tabak kızarmış Hellim'i masamıza bıraktı , o an gözlerimiz parladı ve afiyetle yedik:-)
Hellim Peyniri biraz tuzlu olduğu için çok ince olmamak kaydı ile dilimlediğim peynirleri biraz sıcak suda beklettim. Daha sonra kağıt havluda kurulayıp çok az zeytinyağı ile yağladığım ısıtılmış tost makinesine dizdim ve her iki tarafınında kızarmalarını sağladım.
Ve ortaya fotoğraftaki görüntü ve çok güzel bir lezzet çıktı :-)
Sağlıcakla kalın.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

İşte yakaladım :) Bunu zaman zaman evde bende yapıyorum. Hellim peynirinin kızarınca kaşar gibi dağılmaması beni ilk seferinde hayrete düşürmüştü sonrasında da vazgeçemedim. Öyle nar gibi kızarınca kahvaltıda ekmek niyetine gidiyor valla.

Sevgiler
Koray