Bu tarifi dün Google Tavuk Yemekleri ararken http://www.selincaglayan.com/ sitesinden buldun. Selin’in sitesine göz gezdirmenizi tavsiye ederim çok güzel tarif, sunum ve anlatımlar var.
Ayrıca dün akşam yemeğine bu tarifi yaptım kesinlikle denemeniz gerekir gerçekten çok güzel oluyor. Orijinal tarifinde mısır unu yoktu ben kavrulmuş mısır unu da ekledi.
Malzemeler;
- İri parçalara bölünmüş 1 adet bütün tavuk göğsü
- 1 su bardağı buğday unu
- 1 çay bardağı mısır unu
- 1 çay bardağı süt
- ½ su bardağı zeytinyağı
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı curry
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tutam kimyon
Parçalanmış tavukları 15 dakika kadar buğday ve mısır ununa bulayıp bekletiyoruz. Bir kapta diğer tüm malzemeleri karıştırıyoruz ve üzerindeki fazla ununu silkelediğimiz tavukları bu karışımın içine koyup iyice buluyoruz. Bu karışımda 1 saate yakın tavukları tutup kızdırdığımız yağsız tavada önünü ve arkasını kızartıyoruz.
Dışı çıtır çıtır içi pamuk gibi olan tavuklarımız servise hazır duruma geliyor.
Sağlıcakla kalın.
7 yorum:
hayatım ellerine sağlık harika görünüyor belli lezzeti valla ağzımın suları aktı:))) elciklerine sağlık..sevgilerimle öpüyorum
MRB. CNM TAVUK CIDDEN HARIKA GORUNUYOR SELIN CAGLAYANIN SITESI CIDDEN GEZMEYE DEGER BIR SITE SANA KOLAYLIKLAR DILIYORUM SEVGILER
mmmmmmmmmm....... harika bir görüntü. tavuğa da bayılırım. ellerine sağlık canım. bereketli iftarlar diliyorum. sevgiler...
Ellrine saglik, harika bir manzara. Eminim cok guzel olmustur, denemeye calisacagim.
Guzel bir hafta sonu diliyorum, sevgiler...
Tavuk çok harika görünüyor. Bu şekilde hiç denemedim.Ama notumu aldım. sevgilerimle TAZENANE
canım nasıl lezzetlı gonunuyor ellerıne saglık hayırlı ramazanlar..
tuttum bu tarifi, enfes gözüküyor ellerine sağlık arkadaşım, bol bereketli ramazanlar;)
Yorum Gönder