Bu tarifi bloglar arasında dolaşırken buldum ve geçen pazar günü çaya gelecek olan misafirlerime hazırladım.
Tarif " http://yemekzevki.net/2006/09/02/islak-kek/ " tarafından verilmiş, tarih nerdeyse tam tamına 2 sene önce. İşte işin güzelliği bloglarda seneler önce verilen tarifler bile aranıp bulunabiliyor.
Denemenizde yarar var diyorum çünkü gerçekten çok güzel oldu.
Malzemeler;
- 4 yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
- 2 pakete yakın kakao ( bizde çok kakaolu sevildiği için fazla koydum )
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı damla çikolata
- 1 paket kabartma tozu ( esas tarifinde 2 paket diyor ama evde 1 paket vardı, 1 paketle de güzel oldu )
- 12–13 çorba kaşığı dolusu un ( çok cıvık olursa 1–2 kaşık daha ekleyebilirsiniz )
Şekeri, sütü, sıvı yağı ve kakaoyu çırpıcı ile iyice karışına kadar karıştırıyoruz.
Denemenizde yarar var diyorum çünkü gerçekten çok güzel oldu.
Malzemeler;
- 4 yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
- 2 pakete yakın kakao ( bizde çok kakaolu sevildiği için fazla koydum )
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı damla çikolata
- 1 paket kabartma tozu ( esas tarifinde 2 paket diyor ama evde 1 paket vardı, 1 paketle de güzel oldu )
- 12–13 çorba kaşığı dolusu un ( çok cıvık olursa 1–2 kaşık daha ekleyebilirsiniz )
Şekeri, sütü, sıvı yağı ve kakaoyu çırpıcı ile iyice karışına kadar karıştırıyoruz.
Bu karışımdan 1 su bardağı ayırıp, diğer karşımın içine ayrı bir yerde çırptığımız yumurtaları, damla çikolataları, unu ve kabartma tozunu ilave edip bir müddet daha çırpıcı ile karıştırıyoruz.
En büyük boy kare borcam fırın kabına fırın kâğıdını serip kek karışımımızı döküyoruz.
En büyük boy kare borcam fırın kabına fırın kâğıdını serip kek karışımımızı döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişiriyoruz ( ben piştiğini anlamak için bıçak batırıyorum, eğer bıçak temiz çıkarsa pişmiş demektir ) .
Pişen kekimizden soğumadan fırın kâğıdını çıkartıp üzerine ayırmış olduğumuz sosumuzu her yerine gelecek şekilde döküyoruz ( sosu çoğaltmak için içine ½ çay bardağı süt koyabilirsiniz ).
Soğuyunca istenilen ebatlarda kesip servise hazır duruma getiriyoruz.
Sağlıcakla kalın.
Pişen kekimizden soğumadan fırın kâğıdını çıkartıp üzerine ayırmış olduğumuz sosumuzu her yerine gelecek şekilde döküyoruz ( sosu çoğaltmak için içine ½ çay bardağı süt koyabilirsiniz ).
Soğuyunca istenilen ebatlarda kesip servise hazır duruma getiriyoruz.
Sağlıcakla kalın.
11 yorum:
şahane olmuş canım.ellerine sağlık..
BENDE BUGÜN GİTTİĞİM BİR YERDE YEDİM VE ÇOK BEĞENDİM. SİZİNKİ DE ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR. BENİM ÇOCUKLUĞUMUN BİR NUMARALI KEKİDİR. ANNEM AĞIR MİSAFİRLERİNE YAPARDI:))ELİNİŞZE SAĞLIK SEVGİLERLE.
selam..ıslak kek nefis görünüyor.iftar sonrası çayla ne güzel yenir..elinize saglık.sevgilerimle.
http://hunerlieller.net
cok guzel gorunuyor canım ellerıne saglık. sevgılerımle..
Neşecim çok güzel bir kek tarifiymiş bu. Gerçekten iyi ki dost bloglar var da birbirinden değişik ve güzel tariflere ulaşabiliyoruz:).
Ellerine sağlık, harika görünüyor..
Sevgilerimle:).
aslı
kesinlikle harika bir görüntü
ellerine sağlık
sevgilerr
güzel bir tarif ellerinize sağlık iyi haftalar
Bu pazar herkes kakaolu kek yapmış galiba:) Zerrin de yapmış, ben de... siz de...
Keki o kadar severimki. Biri kek yaptığı zaman bayılıyorum. Kekiniz çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.
ellerinize sağlık. harika görünüyor :)
Eşiminde pek yaptığı kızlarımızın de oldukça sevdiği bir pasta...
Çok güzel görünüyor...
Ellerinize sağlık...
Teşvik edici sözleriniz için içten teşekkürler...
Sağlıcakla kalınız...
Yorum Gönder