Balık , her akşam yesem bıkmayan,denizden babam çıkasa yerim diyenlerdenim :)
Dün akşam yağ konusunda çok fazla cimrilik ederek pişirdiğim hamsilerimizi bir çırpıda bitirdik, bu akşamda yapsam ev halkı hayır demez:)
Kullandığım mısır unu da çok güzeldi , dün ilk defa farklı bir yerden aldım çok başarılı.
Tamamen un gibi değil hafif taneli ve rengide güzel bir sarı. Balığa çok yakıştı.
Bir de ekmek yapıyım bakalım nasıl olacak :)
Malzeme vermeye hiç gerek yok.
İstenildiği kadar kılçıkları alınmış hamsiyi
az tuz ve bol mısır unu ile harmanlıyoruz, çok az zeytinyağ ile silinmiş tavaya çiçek gibi dizip orta ateşte önce bir tarafını sonra bir kapak yardımı ile çevirip diğer tarafını da pişirip servis tabağına alıyoruz.
Sağlıcakla kalın.
23 Ocak 2013 Çarşamba
Tavada Yağsız Hamsi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
hamsi nefis canım.ellerine sağlık.hayırlı kandiller diliyorum.
ooo hamsiye bayılırım...
ellerine sağlık canım....
mevlid kandilimiz mübarek olsun canım...
Sevgili Neşe hanım
hamsi her zaman bende yeri başka olan balıktır:) tıka basa tok olsamda asla hayır diyemem:)))))
elinize sağlık bayıldım:)
ekmeğin tarifinide bekliyorum,
çoook sevgiler
hayırlı kandiller
harika bir balık partisi olmuştur canım kandilin kutlu olsun
En çok hamsiyi seviyorum ama bütün ev yağ kokuyor diye almıyorum :(
Eline saglık cnm.
Yorum Gönder