1 paket tam buğday unu aldım ve artık mümkün olduğunda tatlı ya da tuzluda onu kullanacağım. Tuzluyu denedim başarılı oldu şimdi de meyvalı kek denedim bence o da gayet başarılı. Bakalım beyaz undan vazgeçebilecekmiyim:))
Evde tek tük kalan yaş ve kuru mevya değerlendirmek adına yaptığım kekimim tarifine başlayım. Ben kuru meyva koyduğum ve eşimle beraber şeker hastalığına aday olduğumuz için şekeri az tuttum.
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı şeker
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 elma ( küçük küçük doğranmış )
- 3 kivi ( bir tanesi küçük küçük doğranmış, diğeri dilimlenmiş üzeri için )
- 1/2 çay bardağı kuru üzüm
- 4 adet kuru kayısı ( küçük küçük doğranmış )
- 1 çorba kaşığı tarçın
- 1 çorba kaşığı granül çikolata
Yapılışı :
Öncelikle yumurtaları çok iyi çırpıyoruz, şekeri ilave edip bir miktar daha çırptıktan sonra sırasıyla yoğurt, yağ , un , vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yavaşça karıştırıyoruz. Başka bir kapta karıştırdığımız mevya tarçını ve çikolatanın bir bölümünü kek hamuruna ekleyip hafifçe karıştırıyoruz. Karışımı yağladığımız tepsiye döküp üzerine dilimle kivileri ve çikolatanın geri kalanlarını serpiyoruz önceden ısıtılmış 170 derecede pişiriyoruz.
Sağlıcakla kalın.
18 Ocak 2013 Cuma
Tam Buğday Unu ile Meyvalı Kek
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Muhteşem görünüyor canım ellerine sağlık..
Nesecim tam benlik olmus.. Ellerine saglik enfes gorunuyor..
çok beğendim canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
Nefis olmuş şekerim tam buğdayı bende deniyorum arada eline sağlık
Ellerinize sağlık ...
Ben de un olarak sadece tam buğday unu kullanıyorum :)
Eğer yağsız tam buğday unlu kekime bakmak isterseniz işte tarifim :
http://tambugdayim.blogspot.com/2013/04/yagsz-tam-bugday-unlu-kekim.html
Sevgiler...
Yorum Gönder