Yapalı epey zaman olmuştu , ama sırada bekleyen tariflerim arasında yer alıyordu ,şimdi sıra ona geldi :-)
Daha önce yapılmış bir reçete değil , o an elimde bulunan sebzelerin birleşmesinden ortaya çıkan bir lezzet oldu. Ama güzel de olmuştu :-)
5 çayı ya da akşam yemeğinde garnitür olarak servis edebilirsiniz. Sizlerde elinizin altında olan sebzeleri benim gibi değerlendirebilirsiniz.
Malzemeler ;
- 1 sap pırasa ( ince ince doğranmış )
- 2 dolmalık kabağın kabukları ( şerit halinde ikiye bölünmüş )
- 3 adet taze soğan ( yeşil kısımları doğranacak )
- yarım bağ maydanoz ( iri iri doğranmış )
- yarım demet dereotu ( iri iri doğranmış )
- 3 yumurta
- 1/2 çay bardağı süt
- 1 çorba kaşığı mısır unu
- istenildiği kadar kırmızı pul biber , karabiber , tuz
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı ( içine )
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı ( tavaya )
Yapılışı ;
Kabak kabukları, pırasa ve taze soğanları zeytinyağında soteleyerek pişiriyoruz ve tavanın zeminine yayıyoruz.
Bir kasede yumurta , süt , mısır unu , yağı ,yeşillikler ve baharatları iyice karıştırıyoruz . Tavadaki sebzelerin üzerine yayıyoruz .Çok harlı olmayan ateşte tavanın kapağı kapalı olarak yumurtalara piştikten sonra servise hazır hale gelmiş oluyor.
Sağlıcakla kalın.
3 yorum:
eline sağlık arkadaşım.
Ben bayıldım mücverine Neşem böyle daha hafif olmuştur..
Elinize saglik..
Yorum Gönder