Bir Trabzon yemeği olan Pazı Kayganası sevgili arkadaşım Özlem'in emeğidir . Sadece pişirmesi bana düştü ama pişirmekte hiç kolay değil epey uzun ve sürekli ilgi ile oldu :-)
Ben ve o gece Özlem'e gelen konuklarının ilk defa denediğimiz bir lezzetdi , bence kesinlikle yapılaması gereken bir tarif , ister sıcak ister soğuk her iki türlü de tüketebilirsiniz , beğeniceğinize eminim .
Malzemeler ;
- 2 bağ pazı ( iyice yıkanmış , ince ince doğranmış )
- 4 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı mısır unu
- 1 bağ maydanoz ( iyice yıkanmış, ince ince doğranmış )
- istenildiği kadar tuz , karabiber , kırmızı pul biber
- tava için zeytinyağı
Yapılışı ;
Tüm malzemeleri çukur bir kabın içersine koyup elimizle hafifçe ovarak karıştırıyoruz ( çok fazla ezmiyoruz ).
Yaklaşık 2 çorba kaşığı zeytinyağ koyduğumuz büyük boy tavaya karıştırdığımız malzemeyi koyup üzerine hafifçe bastırarak tavaya yayıyoruz . Çok harlı olmayan bir ateşte tavayı çevire çevire önce bir tarafını pişiriyoruz sonra pişen tarafı çevirip diğer tarıfı aynı yöntem ile pişirip servis tabağımızı alıp hafifçe soğuyunca pasta dilimi gibi kesiyoruz.
Sağlıcakla kalın.
1 yorum:
Nefis gözüküyor,ellerinize sağlık.
Yorum Gönder