Yılbaşı için hazırladığım , ama hazırlarken epey zorluk çektiğim çikolata kaplı meyvalarım.
Daha öncede meyvaları çikolata ile kaplamıştım , ama o zamanlar tüp bitmemiş ve ben mum ışığında çikolatayı eritmek zorunda kalmamıştım:-)Tüpün bittiği zaman tam yılbaşından bir gece önce ve ben tam gaz mutfakta hazırlığa başladığım an . Çikolatalarım erimeye başlamıştı ki püfff ocak söndü , tabi ben Zihni Sinir olarak hemen fikir yürütüp mum ateşinin ısısını kullandım ama mumun sönmemesi için epeyce çaba sarf ettim :-)))
Neyseki sonuç güzel oldu .
Malzemeler ;
- Ananas ( dilimlenmiş )
- Üzüm
- Mandalina ( dilimlenmiş )
- Muz ( doğranmış )
- 2 paket bitter çikolata
- 1 paket sütlü çikolata
- 1 büyük boy bütün elma
- 1 orta boy havuç
- aluminyum folyo
- kürdan
- ayaklı bardak
Meyvaları benmari usulu ile erittiğimiz çikolataya batırıp tepsinin içine donmaları için diziyoruz .
Çikolata kaplı meyvaları sunmak için , bir elmanın sap yerinden havuç içine oturacak şekilde oyuyoruz .Elmayı ve havucu folyo ile kaplayıp havucu elmanın içine koyup elmayı ayaklı bardağa oturtuyoruz. Belli aralıklarla kürdanları havuca ve elmaya saplıyoruz.
Servis sırasında çikolata kaplı meyvaları kürdanlara saplayıp kürdanın dışarda kalan kısımlarını kesiyoruz.
Sağlıcakla kalın.
6 yorum:
orijinal bir sunum olmuş Neşecim,harika..
Sonuç gerçekten güzel olmuş ama bayağı uğraştırmış eline sağlık canım
bayılıyorum ben bu çikolatalı meyvelere.özellikle çilekli ve ananaslı nefis olur.eline sağlık,afiyet olmuş..
Merhaba,
Çikolataya ve çikolatalı her şeye bayılırım.Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.Ben de bloguma beklerim.Sevgiler:)
Ah çok cici :)
süper gözüküyor emeğine sağlık :)
Yorum Gönder