Bu akşam yemekte arkadaşlarımız vardı, yemekten sonra basit bir şekilde meyveleri çıkartmak yerine biraz atraksiyonlu servis yapayım dedim :-)
Kavunu doğrarken birden aklıma kabuğunu tabak olarak kullanmak ve tüm meyveleri karıştırmak geldi.
Ve ayrıca ( fotoğrafta yok ama ) sevgili arkadaşım Özlem’in önümüzdeki hafta doğum günü sebebi ile ortasına da bir mum yakıp üflettim :-)
Malzemeler;
- 1 orta boy yuvarlak kavun
- 1 adet şeftali
- 1 dilim kavun
- 1 adet elma
- 6–7 tane siyah üzüm
- ½ çay bardağı bacardi ( ya da meyve likörü de olabilir )
Kavunu enlemesine kesip içini kaşık yardımı ile boşaltıyoruz. Kenarlarını belli aralıklarla üçgen şeklinden kesip süslü bir hale getiriyoruz. Kavunun diğer yarısının kabuğundan ince bir kesit alıp, onunla birlikte oyduğumuz kavunu bir torbaya koyup dondurucuda 2 saat kadar bekletiyoruz.
Bir kabın içine şeftali, kavun, elmaları küçük küçük doğrayıp üzümleri ilave ediyoruz, en son olarakta ½ çay bardağı bacardi’yi ekleyip karıştırıyoruz, kapağı kapalı olarak buzdolabında 2 saat kadar bekletiyoruz.
Servis yapacağımız zaman, meyveleri iyice karıştırıp kavunun içine koyup, ince şerit halinde olan diğer kabuğu sap şeklini verip üzerine koyuyoruz.
Sağlıcakla Kalın
5 yorum:
güzel sunum arkadaşım..
ellerine sağlık..
sevgiler..
ayy bayıldım bu sepeteee ellerine sağlık çok güzelll:) hayırlı ramazanlar sevgiler
ellerine sağlık çok güzel olmuş..bende meyve çok severim..çok emek vermişsin..ama değmiş..harika olmuşş..
hayırlı ramazanlar
bu sepet tam benlik kimseye bırakmam aldım gidiyorum ellerine sağlık
hayırlı ramazanlar
Çok şirin ve şık bir salata. Bayıldım. Eminim yiyenler de tadına bayılmıştır. Afiyetler olsun.
Sevgiler...
Yorum Gönder