Uzun zamandan beri bu tarifi yayınlayacağım ama bir türlü fotoğrafın yüklü olduğu USB belleğimi bulamıyordum. Bugün şans eseri buldum ve tekrar kaybetmeden hemen sizlerle paylaşayım dedim :)
Bu yemeği sevgili arkadaşım Nursen yapmıştı ve şirkete getirdi birlikte yedik. Daha önce kavurmasını yemiştim ama yemeğini ilk defa yedim ve tek bir şey söyleyebilirim lezzeti harika. Ellerine sağlık arkadaşım.
Tabi bu yemekte en büyük yardım annesinin ve ablasının çünkü ısırganlar onlar tarafından toplanıp temizlenip yıkanıp hazırlanmış:) Sevgili Türkan Teyzem ( Nursen’nin annesi ) ısırganı toplarken eldiven kullanmazmış, çünkü ısırganın değdiği yerlere şifa verir dermiş. İtiraf edeyim sanırım ben elimde eldiven bile olsa toplamaya cesaret edemem :)
Malzemeler;
- 1 demet ısırgan ( ben demet diyorum sanırım pazarlarda demet ile satılıyor )
- 1 orta boy soğan ( küp küp doğranmış )
- 1 orta boy domates ( küp küp doğranmış )
- 1 avuç bulgur
- 3 diş sarımsak ( doğranacak )
- Tereyağı
- Tuz
- Kırmızıbiber
Soğanları tereyağında pembeleştiriyoruz, üzerine domatesi ekleyerek biraz daha kavuruyoruz. Temizleyip doğradığımız ısırganları, bulguru, sarımsağı, tuzu ve kırmızıbiberi ilave edip çok azda su ekleyip ocağı kısık şekilde suyunu çok çektirmeden pişmesini sağlıyoruz.
Sağlıcakla kalın.
Bu yemeği sevgili arkadaşım Nursen yapmıştı ve şirkete getirdi birlikte yedik. Daha önce kavurmasını yemiştim ama yemeğini ilk defa yedim ve tek bir şey söyleyebilirim lezzeti harika. Ellerine sağlık arkadaşım.
Tabi bu yemekte en büyük yardım annesinin ve ablasının çünkü ısırganlar onlar tarafından toplanıp temizlenip yıkanıp hazırlanmış:) Sevgili Türkan Teyzem ( Nursen’nin annesi ) ısırganı toplarken eldiven kullanmazmış, çünkü ısırganın değdiği yerlere şifa verir dermiş. İtiraf edeyim sanırım ben elimde eldiven bile olsa toplamaya cesaret edemem :)
Malzemeler;
- 1 demet ısırgan ( ben demet diyorum sanırım pazarlarda demet ile satılıyor )
- 1 orta boy soğan ( küp küp doğranmış )
- 1 orta boy domates ( küp küp doğranmış )
- 1 avuç bulgur
- 3 diş sarımsak ( doğranacak )
- Tereyağı
- Tuz
- Kırmızıbiber
Soğanları tereyağında pembeleştiriyoruz, üzerine domatesi ekleyerek biraz daha kavuruyoruz. Temizleyip doğradığımız ısırganları, bulguru, sarımsağı, tuzu ve kırmızıbiberi ilave edip çok azda su ekleyip ocağı kısık şekilde suyunu çok çektirmeden pişmesini sağlıyoruz.
Sağlıcakla kalın.
6 yorum:
Nese'cigim,
Ellerine saglik, ne guzel lezzetler boyle. Sevgileirmi gonderiyorum.
ellerinize saglik annemde boregini ve kavurmasini cok yapar eminim harika dir sevgiler
ohh miss arkadaşım bu tarifi baharda yeniden yayınlada yapalım :)
sevgiler
GNY.HAYIRLI SABAHLARINIZ OLSUN SEVGILER
canım zafer bayramını kutlarım
nefis görunuyor ellerine sağlık sevgiler..
Sevgili Nese,ben hic tadina bakmadim ve nedense isirganli boreklerden ve yemeklerden kacinmisimdir..Simdi tadini cok merak ettim desem yalan soylememis olurum..Arkadasinin ellerine saglik,sizlerede afiyetler olsun..
Hayirli ramazanlar..
Yorum Gönder