İnanılmaz çok güzel bir lezzet, sevgili arkadaşım Taci yapıp getirmiş. Hemen fotoğrafını çekip tarifini aldım ve yayınlıyorum.
Malzemeler;
- 2 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı buğday unu
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
- Pekmez, 1 yumurta sarısı ve zeytinyağı ( üzeri için )
- Peynir ( içi için, ama istenilen herhangi başka bir şey konabilir ya da boş yapılabilir )
Tüm malzemeleri karıştırıp poğaça hamuru kıvamına ( sert olmayacak şekilde ) getiriyoruz. Eğer hamur yapışkan bir halde olursa çok az buğday unu ekliyoruz.
Küçük topçukların içine malzememizi koyup D şeklinde kapatıyoruz.
Fırın kağıdı serili tepsimize dizip üzerine pekmez, yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımını sürüp önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyuyoruz. Altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Ellerine sağlık arkadaşım gerçekten harikaydı.
Sağlıcakla kalın.
NOT:Bu tarifi diğer bloğumda 24/02/2008 tarihinde yayınlamıştım
11 Haziran 2008 Çarşamba
Taci'nin Mısır Unundan Poğaçası
Etiketler:
hamur işi börek kek vs...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder