Bu böreği annemin bana verdiği Emine Beder’in bir gazete ile satılan ekindeki tariften yaptım.
Çok kolay ve lezzetli bir börek.
Malzemeleri;
- 3 yufka
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- 1 şişe soda
İçi için;
- 150 gr. kıyma
- 2 patates ( haşlanıp rendelenmiş )
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 iri boy soğan
- Tuz ve karabiber
( yemeklik doğranmış soğanları ve kıymayı zeytinyağında kavuruyoruz, sonra içine tuz, karabiber ve rendelenmiş patatesi ekleyip içimizi hazır hale getiriyoruz )
Yufkanın bir tanesini açıp üzerine soda ve yağ karışımını sürüyoruz, sonra bir kenarını yarıya kadar katlıyoruz ve soda yağ karışımı tekrar sürüyoruz, karşı kenarı da katladığımız kenarın üzerine katlayıp dikdörtgen haline getiriyoruz. Bunun üzerine de karşımdan sürüp bir ucunu ortasına getiriyoruz tekrar karışım sürüp diğer ucunu da en üste gelecek şekilde katlayıp kare yapıyoruz. Artı biçiminde kesip 4 kare elde ediyoruz. Karelerin içine malzememizi koyup bohça gibi katlıyoruz. Bu işlemi diğer 2 yufkaya da uyguluyoruz.
Çok kolay ve lezzetli bir börek.
Malzemeleri;
- 3 yufka
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- 1 şişe soda
İçi için;
- 150 gr. kıyma
- 2 patates ( haşlanıp rendelenmiş )
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 iri boy soğan
- Tuz ve karabiber
( yemeklik doğranmış soğanları ve kıymayı zeytinyağında kavuruyoruz, sonra içine tuz, karabiber ve rendelenmiş patatesi ekleyip içimizi hazır hale getiriyoruz )
Yufkanın bir tanesini açıp üzerine soda ve yağ karışımını sürüyoruz, sonra bir kenarını yarıya kadar katlıyoruz ve soda yağ karışımı tekrar sürüyoruz, karşı kenarı da katladığımız kenarın üzerine katlayıp dikdörtgen haline getiriyoruz. Bunun üzerine de karşımdan sürüp bir ucunu ortasına getiriyoruz tekrar karışım sürüp diğer ucunu da en üste gelecek şekilde katlayıp kare yapıyoruz. Artı biçiminde kesip 4 kare elde ediyoruz. Karelerin içine malzememizi koyup bohça gibi katlıyoruz. Bu işlemi diğer 2 yufkaya da uyguluyoruz.
Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp çöreotu ve susam serpip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Not: bohçalara kurdan takılırsa pişerken açılma riski ortadan kalkar, benim yaptığım bazıları açıldı da :)
Sağlıcakla kalın
NOT: Bu tarifi diğer bloğunda 11/02/2008 tarihinde yayınlamıştım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder