Çok kısa bir zaman içersinde çıkan ve en fazla 1 ya da 2 hafta daha tezgâhlarda bulunacak olan bu bezelye cinsini çok seviyorum. Her çıkışında mutlaka yaparım, hatta bu sefer biraz alsam da dondurucuya koysam mı diye bile düşünmüyor değilim :)
Malzemeler;
- ½ kilo Sultani Bezelye
- 1 adet orta boy kuru soğan ( küp küp kesilmiş )
- Zeytinyağı
- Tuz ve 1 adet kesme şeker
- Üzeri için dereotu
Kılçıkları alınıp yıkanmış bezelyelere tüm malzemeleri ekleyip düdüklüde, düdüğü öttükten sonra yaklaşık 6-7 dakika pişiriyoruz.
Servis kabında soğuduktan sonra dereotu ile süsleyip servis yapıyoruz.
Sağlıcakla kalın.
Malzemeler;
- ½ kilo Sultani Bezelye
- 1 adet orta boy kuru soğan ( küp küp kesilmiş )
- Zeytinyağı
- Tuz ve 1 adet kesme şeker
- Üzeri için dereotu
Kılçıkları alınıp yıkanmış bezelyelere tüm malzemeleri ekleyip düdüklüde, düdüğü öttükten sonra yaklaşık 6-7 dakika pişiriyoruz.
Servis kabında soğuduktan sonra dereotu ile süsleyip servis yapıyoruz.
Sağlıcakla kalın.
Not: Bu tarifi 06/04/2008 tarihinde diğer blogumda da yayınladım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder