21 Nisan 2008 Pazartesi

Sirkede Hamsi


Bu hem çok kolay hemde çok leziz bir meze . Hazır olarak satılanlarda çok tuz olduğu için ben evde yapmayı tercih ediyorum ( tabi üşenmediğim sürece :) )

Hamsi için herhangi bir miktar vermeyeceğim , istediğiniz kalmış.

- Ayıklanıp kılçıkları çıkartılmış hamsileri bir çukur kabın içersine açarak yerleştirin .
- Her sırasının üzerine tuz serpin ( çok fazla değil )
- Üst üste konan hamsilerin üzerinden çıkacak şekilde sirke koyun ve bu şekilde 3 ya da 4 saat bırakın ( daha çokta kalabilir ama o zaman hamsiler eziliyor )
- Sirkeyi döküp hamsileri tazzikli olmayan suyun altından hemen geçirin
- Suyunu süzdürdüğünüz hamsileri bir tabağa açık olarak serip üzerine kırmızı biber ve zeytinyağ gezdirdikten sonra servise hazır hale getirin

Sağlıcakla kalın.
Not: Bu tarifi ilk olarak diğer bloğumda 04/11/2007 tarihinde yayınladım.

Hiç yorum yok: