Şu sıralar baklalar çok güzel ve ben mevsimin ilk zeytinyağlı baklasını bugün pişirdim. Ayıptır söylemesi çok güzel oldu :)
Malzemeler;
- 1/2 Bakla
- 1 adet kutu soğan ( küp küp doğranmış )
- 1 çorba kaşığı un
- Zeytinyağı
- Tuz
- 1 adet kesme şeker
- Dereotu
Temizlenmiş ve yıkanmış baklaları un, soğan, tuz, şeker ve zeytinyağı ile bir müddet harmanlıyoruz. Harmanladığımız baklaları 2 yemek kaşığı kadar su ilave edip düdüklüde düdüğü ötünce 6-7 dakika kadar pişiriyoruz.
Servis tabağında soğuyunca dereotu ile servis yapıyoruz.
Sağlıcakla kalın.
Malzemeler;
- 1/2 Bakla
- 1 adet kutu soğan ( küp küp doğranmış )
- 1 çorba kaşığı un
- Zeytinyağı
- Tuz
- 1 adet kesme şeker
- Dereotu
Temizlenmiş ve yıkanmış baklaları un, soğan, tuz, şeker ve zeytinyağı ile bir müddet harmanlıyoruz. Harmanladığımız baklaları 2 yemek kaşığı kadar su ilave edip düdüklüde düdüğü ötünce 6-7 dakika kadar pişiriyoruz.
Servis tabağında soğuyunca dereotu ile servis yapıyoruz.
Sağlıcakla kalın.
Not: İlk olarak 06/04/2008 tarihinde diğer blogumda yayınladım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder