Uzun zamandır yapmak istiyordum sanırım biraz tembellik biraz daha sonra yaparım diyip geçiştirmekle bugüne kadar geldim.
Kahvaltıda tüketmek amacıyla aldığım taptaze sivri biberler bir hayli acı çıkınca yapmamın artık zamanının geldiği belli oldu :) Tarif teyidini bir kez daha alarak işe koyuldum.
Bu güzel lezzeti hem tek başına hem et ya da tavuğun yanına hem de üzerine sarımsaklı yoğurt ile tüketebilirsiniz.
Özellikle acı sevenlerin rakı mezesi olarak çok beğeneceklerine emin.
Malzemeleri miktar olarak belirmeyeceğim , eldeki malzemeye göre yapılabilir.
Malzemeler :
- Acı sivri biber
- 6-7 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
- az miktarda tuz
- zeytinyağı
- kavanoz
Kullanım için bir iki gün beklenirse hem sarımsak hem de zeytinyağı biberlere iyice nüfus edip daha lezzetli bir hale gelecektir.
Sağlıcakla kalın.
4 yorum:
Neşem çok güzel bir tarif.. Ben bu şekilde kavurup, domates sos ekleyip hemen tüketiyordum.. Ama bunu mutlaka deneyeceğim.. Çok beğendim.. Afiyetler olsun canım... Ellerine sağlık..
Degisik hosuma gitti yagli tursun yapiyodum ama bu daha pratik;) eline saglik nese cim
Oyacım dene acı sevenler için harika :)
Oyacım dene acı sevenler için harika :)
Yorum Gönder