Bu tarif yaklaşık 2 aydır bekliyor , aslında bunun gibi bekleyen epeyce tarifim var ama onları sağlıklı bir anda yayınlamak en büyük dileğim :)
Porsiyonlar tam bir kişilk hatta kahve fincanı kullanarak daha daha küçültebilirsiniz istenirse.
Tarife başlama ve yayınlama arasında epey zaman geçti , bu süre zarfında şükür ki iyileştim :) ama 2 haftamı aldı.
Malzemeler :
- 400 gr. tel kadayıf
- 200 gr tereyağı
- 1 su bardağı kadar iri çekilmiş ceviz
- süsleme için kaymak
Şerbet:
- 3,5 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Suyu ve toz şekeri öncelikle kaynatıp limonu sıkıp soğuması için bir kenara bırakıyoruz.
Kadayıfları kadayıfları birbirinden ayırıp üzerine erimiş ılınmış tereyağını döküp harmanlıyoruz. Yağı tüm kadayıfa yediriyoruz.
Kadayıftan bir tutam alıp fazla büyük olmayan nescafe fincanın dibine sıkıştırarak yerleştiriyoruz , üzerine bir tutam ceviz koyup fincanın ağzına kadar gelecek şekilde tekrar kadayıfı koyup iyice bastırıyoruz.
fırın kabına çevirerek yerleştiriyoruz.
Isıtılmış fırında 175 derecede üzerleri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
Servis sırasında üzeri isteğe göre kaymak ve ceviz ile süslenebilir.
Sağlıcakla kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder