Acılı ezme hemen hemen hepimizin çok severek tükettiği ve balık ya da et yemek için gittiğimiz restaurantların mezelerinin içinde en önde seçilen lezzetlerden birisidir.
Aklıma gelenler; Kadiköy Çarşı'da ki Rakı Balık mekanın acılısı , Kalamış Marina'daki Develi'nin acılısını örnek verebilirim.
20. gün: Müdavimi olduğunuz pastane ya da restaurantda yediğiniz favoriniz lezzeti evde denediniz mi? Denemediyseniz tam zamanı yemekfırtınasıyla deneyin biz de bilelim. :)
Acılı ezme yapmanın en pratik yolu , hem kolay hem hafif hem de gayet lezzetli.
Tavuk , balık , et , her türlü ana yemeğin yanına harika bir meze ve ya salata olarak yenilip misafirlerinize sunabilirsiniz.
Eşime her türlü çeşidi bir arada yedirebildiğim yegane lezzetlerden biri , deneyin sizde başarılı olacaksınız:) Eşimden aldığım yorum " her zaman yapabilirsin " :))
Malzemeler ;
- 5 küçük boy domates ( cherry domates)
- 1 adet Çengelköy salatalığı
- 1 adet kırmızı tatlı biber
- 3 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 4 sap taze soğan
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
- 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
- bir kaç sap maydanoz ve dereotu
- istenildiği kadar acı kırmızı pul biber ve tuz
- 2-3 adet ceviz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Zeytinyağ hariç tüm malzemeleri ( domatesi soyup , salatalığı soymuyoruz ) parçalacıya koyup iyicene parçalanana kadar makinayı çalıştırmaya devam ediyoruz. Kıvama gelen ezmeye zeytinyağını ekleyip servise hazır hale getiriyoruz.
Sağlıcakla kalın.
3 yorum:
Ellerine sağlık canım. Çok severim..Çok yaparım ama henüz paylaşamadım.. Alayım bir tabak hazır yapmışsın sen..:)
ooouuooof diyorum ne güzel duruyor al ekmeği bandır bandır ye beni diyor ellerine sağllık canımmm afiyetler olsun
nasılda iştah açıcı.. mutlu yıllar dilekelrimle. tatlı hayatlara..
Yorum Gönder