9 Kasım 2010 Salı

Zeytinyağlı Bol Sarımsaklı Patlıcan - Pratik Tarifler

Pratik bir tarif daha .

Malzemeler ;

- 4 adet ortaboy ince patlıcan ( yol yol soyulup , dilimlenmiş )
- 1 büyük boy kuru soğan ( ay ay doğranmış )
- 1 başa yakın sarımsak
- 1 adet domates ( kabukları soyulup doğranmış )
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- istenildiği kadar zeytinyağı
- istenildiği kadar tuz
- 1 kesme şeker

Tüm malzemeleri çiğ olarak düdüklü tencereye koyup hepsini harmanlıyoruz. Yaklaşık 5 dakika kadar düdüğü öttükten sonra pişirip kapatıyoruz ve kıvamı gayet güzel olarak yemeğimiz hazır oluyor.
Not: Patlıcanları tuzlu ve limonlu suda biraz bekletip suyunu sıktıktan sonra beyazlıklarını hiç kaybetmiyorlar.


Sağlıcakla kalın.


1 yorum:

Unknown dedi ki...

İçerisinde patlıcan olan herşeyi çok seviyorum,hele bol sarımsak varsa,benim için bir lezzet şöleni demektir..
Ellerine sağlık,harika gözüküyor..
Sevgilerimle..