Bu enfes tadı olan zeytinyağlıyı ikinci kez yapıyorum. Her ay toplandığımız çok eski dostlarımdan sevgili Deniz geçen ayki toplantımızda tarif etmişti. O haftasonu hemen denedim ama biberlerin çoğunluğu zehir gibi acı olunca sadece ben yiyebildim , ama bu seferki çok az acı ve kızım tarafından da çok beğenilerek yendi.
Deniz'cim iyiki tarifini verdin vazgeçilmez bir yemek olacak benim için .
Malzemeler ;
- 1/2 kilo taze sivri biber ( kibrit boyuunda doğranmış )
- 1 büyük baş kuru soğan
- 1 başa yakın sarımsak
- 1 çorba kaşığı pirinç
- istenildiği kadat zeytinyağı
- istenildiği kadar tuz
- 1 adet kesme şeker
Soğan ve sarımsağı bir müddet yağda soldurduktan sonra biberleri ekleyip karıştırarak hafif ateşte kavuruyoruz. Üzerine pirinçleri , tuzu ve şekeri ekeleyip 1 çorba kaşığı kadar su ilave edip kapak kapalı olarak pişiriyoruz.
Düdüklüde yapılmak istenirse hiç su koymadan soğan ve sarımsağı biraz yağda soldurup diğer malzemeleri karıştırıp yaklaşık 5 dakikada pişirebilrisiniz.
Sağlıcakla kalın.
9 Kasım 2010 Salı
Zeytinyağlı Sivribiber - Sevgili Deniz'in Tarifi
Etiketler:
Partik Yemekler,
zeytinyagli
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Sanki pirinçli taze fasulye yemeğiymiş gibi duruyor, bence çok da güzel duruyor, afiyetler olsun Neşe!
ELINE SAGLIK COK GUZEL GORUNUYOR
DEGISIK BIR TARIF DENEYECEGIM
SEVGILER
ellerine saglik canim enfes görünüyor sevgiler
Yorum Gönder