Osmanlı'da padişahların bayıla bayıla yedikleri yemeklerin başında soğanlı yumurta gelirmiş. Bizim ne eksiğimiz var diyerek 1 ay kadar önceydi sanırım annem ile bana öğle yemeği olarak hazırladım ve anladım ki ağzının tadını bilmek için padişah olmaya gerek yok bizde bayıla bayıla yedik :)
Tarif için geç kaldım ama yaz sebebi tembellik durmundan bir türlü kurtulamadım, o kadar fotoğraf ve tarif birikti ki birileri beni zorlasa da hayata geçirsem :)
Malzemeler ;
- 4 büyük boy beyaz kuru soğan ( beyaz soğanlar daha tatlı oluyor )
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yumurta
- istenildiği kadar tuz , karabiber , kırmızı pul biber , kimyon
Çok fazla inceltmeden ay ay doğradığımız soğanları yağ koyduğumuz tavada iyice yumuşayıp karamelize olana kadar kavuruyoruz ( yaklaşık 30 dk süreyle ).
Rengi değişen soğanlara tuzu ve baharatları ekleyip bir müddet daha kavıruyoruz.
Kavrulan soğanların üzerine formunu bozmadan yumurtaları kırıyoruz ve tavanın kapağını kapatıp ateşi hafif kısık duruma getirip yumurtaların beyazı tam sarısı hafif yumuşak şekilde kalana kadar pişiriyoruz.
Sağlıcakla kalın.
3 yorum:
Yumurta harika. Kopyaladım,T
ariflerime aldım. İlk fırsatta deneyeceğim.
ellerine sağlık çok güzel görünüyor
Tatar kiz anunturi gratuite Romania. Sizin sayfa guzel. Ben bayiliyorum Turk mutfagi, sizin yemeklere, senin tariflere.
Benim sitem ozel sayfa acacak ben. Pagem anunturi gratuite icin. sizin tarif calip traduge romence dil yapiyor, veriyorum benim sayfama. Romanya kizlar ogrensin turk mutfagini anunturi gratuite benden. Tesekkur ederim emekleri icin ben hep copii yapacagim senin ve baska site yemek tarifleri anunturi gratuite olarak verecegim. Multumesc din inima Turcia.
Yorum Gönder