Bu güzel kezzet Dilek Toksoy'un yabancı bir video paylaşımı ile mutfağıma girdi , kendisine de yazdığım gibi iyi ki paylaşmış bende tanımış oldum :)
Yapmayı düşünürken sevgili Zehra'nın yapmış olduğunu gördüm , denenmiş olup beğenilmiş olması bir an önce denemem konusunda bana heves verdi :)
Malzeme miktarı sadece 10 adet tart çıktı. Fazla olmasını isteyen iki misli yapabilir.
Malzemeler :
Elma için;
- 1 adet iri boy kırmızı elma ( ortadan ikiye kesilip çekirdek kısmı çıkarılıp ince ince doğranacak )
- 1 dolu yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı su
Hamur için ;
- 2 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
- 3 yemek kaşğı pişmiş elmanın suyu
- 1 su bardağı kadar un
Üzeri için ;
- Bal , pudra şekeri , tarçın
Dilimlenmiş elmaları bal , şeker ve su ile kısık ateşte ara ara karıştırarak 5 dakika kadar pişiriyoruz. Pişen elmaları tabağa alıp suyunu soğuması için bardağa boşaltıyoruz.
Bir kabın içine tereyağı ile elmaların suyunu karıştırıp yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğuruyoruz.
Fırından çıkınca üzerlerine fırça ile bal sürüp pudra şekeri ve tarçın serpiyoruz.
Sağlıcakla kalın.
6 yorum:
cokta şık bır atlı olmus elıne sağlık
görseli harika, tadı da öyledir eminim...
eline sağlık arkadaşım..sayenizde ben de usta olacağım...) denemek istiyorum
Nesecim ellerine saglik..hem goruntu hemde lezzet muhtesem(yemedim ama tahmin ettim:) ) sevgiler Mutlu seneler simdiden..
Nefis ellerine sağlık
Hersey yolunda keyifler yerindemi??
Yorum Gönder