Somon balığı çok sevdiğim ve son derece faydalı balıklardan bir tanesi.
Genelde bilinen klasik yöntem ile sadece tuz ve karabiberle ızgara tavada pişirirdim.
Geçenlerde sevgili arkadaşım Deniz değişik bir tarif verdi , kendisi yapmış çok beğenmişler.
Ben dururmuyum hemen kolları sıvadım ve sonuç gerçekten başarılı:)
Ben az miktarda yapıp denemek istedim ama beğenilirse az az sık sık yapılabilir .
Ayrıca balık fileto olursa daha iyi olur ama benim aldığım gün balıkçımda sadece yuvarlak klasik dilimler vardı.
Sizinle kendi ölçülerimi paylaşıyorum.
Malzemeler:
- 2 adet somon dilim ( derisi ve kılçığı çıkartılmış
- 1/2 çay bardağım kaya tuzu
- 1/2 çay bardağı toz şeker
- 1 bağ dereotu
Cam kabın dibine dereotlarını iri iri doğranmış olarak yerleştiriyoruz. Tuz ve şekeri karıştırıp somonların her tarafını bu karışım ile bulayıp dereotlarının üzerine yatırıyoruz , artan karışımı üzerine yayıyoruz. Cam kabı stretch flim ile kapatıp buz dolabına koyuyoruz. Dereotu süzgeç vazifesi görüyor Her gün dibinde biriken suyu süzüyoruz. Yaklaşık 5 ya da 6 gün sonra yemeğe hazır hale gelmiş olacaktır. İnce ince dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Sağlıcakla kalın.
19 Şubat 2013 Salı
Somon Gravlaks - Sevgili Deniz'den:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Elinize saglik, acaba kaya tuzu eriyince cok tuzlu yapmiyormu> Oldukca fazla kullanilmis gibi geldi ama sekerle karisinca belki tatli tuzlu, Teryaki sos gibi oluyordur tadi..afiyet olsun..
ellerinize sağlık...
harika görünüyor...
Ellerine sağlık canım.Çok güzel görünüyor.Bloğunu takibe aldım canım.Bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.Sevgiler.
Bunu not aldım bir ara yapayım severiz bu tarz lezzetleri ellerine sağlık canımm.
Yorum Gönder