Tarifime başlamadan önce , yapmış olduğum tüm yemeklerde mutfaktaki ayrılmaz parçalarımı sizlere göstermek istedim ; CD çalarım ve CD lerim . Müzik olmadan iş yapabilmem imkansız. Özellikle haftasonları Müzik Marketler ve Kitapçılarda hiç sıkılmadan saatlerce vakit geçirebilirim.Aslında yabancı CD fiyatlarına bakınca bazen kıyamıyorum ama internetten indirmek bana aynı zevki vermediği için " amannn nelere veriyorum 2 CD ' yemi veremiyeceğim " diyorum :-))
Yaklaşık 5-6 aydır Afrika kökenli İspanyol şarkıcı Buika'ya hayranım , inanılmaz bir ses , bulduğum tüm CD'lerini aldım , yenisi çıkarsa hemen onuda alacağım. Bence dinleyin beğeneceksiniz.
Ayrıca İncesaz ve onunda bir albümde vokalistliğini yapmış olan Melihat Gülses muhteşem bir ses diyebilirim , aynı zamanda bu övgüm gene İncesaz'ın vokalistliğini yapan Dilek Türkan içinde geçerli .
Tabi şimdi dinlediğim diğer albümler konusunda yorum yapmaya kalkarsam ne tarife sıra gelir ne de bu yazı biter :-)
Ama youtube'dan dinlediğim birkaç şarkının linklerini iletmek isterim , dinlemenizi öneririm çok güzel.
"Carlos Baute & Marta Sánchez - Colgando En Tus Manos" ,
http://www.youtube.com/watch?v=qExd-3oCTl4
"Alejandro Sanz-Amiga Mia"
http://www.youtube.com/watch?v=NMcCeecvWQk
"Nancy Wilson - Casablanca"
http://www.youtube.com/watch?v=xyeEWXeIq-c
"Rainy Night in Georgia -- Brook Benton"
http://www.youtube.com/watch?v=yRKqfrct070
"Como Duele - Luis Miguel"
http://www.youtube.com/watch?v=_0XEHAT84eQ
Bu tarifimi 3 adımda malzeme listesi vermeden anlatacağım , bu iş hoşuma gitti :-)
1 Saat kadar sıcak suda beklettiğimiz 2 bardak fincan pirinci önceden zeytinyağı ile kavurarak koyulaştırdığımız 2 çorba kaşığı arpa şehriyenin içine katıp bir müddet çok harlı olmayan ateşte 1 kaşık tereyağı ilave ederek yavaş yavaş karıştırarak kavuruyoruz.
Kavrulma işlemi bitince ayrı bir tavada sotelediğimiz ( tereyağı , tuz , karabiber ve çay kaşığı ucuyla hardal ile ) tavukları pirincin üzerine dizip 2,5 bardak ılık su ilave ediyoruz .Kaynayana kadar harlı ateşte , kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra üzerine havlu serip tencerinin kapağını kapatıp demlenmesini bekliyoruz.
Demlendikten sonra tavukları bozmadan hafifçe karıştırıp servis yapıyoruz.
Sağlıcakla kalın.
21 Mart 2010 Pazar
Sotelenmiş Tavuklu Pilav
Etiketler:
pilav,
Tavuk Yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Pilav harika tane tane müzik konusuna gelince olmadan olmaz diyenlerdenim.Sevgiyle kalın
deyişik bir yemek denerim inşallah.saglicakla kal.
Yorum Gönder