Uzun zaman oldu gene blogumu boşladım. Ama bu sefer tembellik değil hem ufak tefek sağlık problemleri hemde işlerimin epey yoğun olması beni biraz uzak tuttu , ama gene buralardayım:-)
Birikmiş bir kaç tarif ile sizlerle birlikte olacağım.
Bu çorba , akşam işten eve gelince ,her zamanki gibi ," dur bakıyım deneyim nasıl olacak " diye kendi kendi kendime karar verdiğim bir çorba :-)
Yenildikten sonra varılan sonuç ise lezzetli olduğu , eeee bu durumda paylaşmam zorunlu oldu :-)
Malzemeler :
- 1/2 litre süt
- 3 çorba kaşığı iyi öğütülmüş mısır unu
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 baş soğan ( rondadan geçirilmiş )
- 1 diş sarımsak ( rendelenmiş ya da dövülmüş )
- istenildiği kadar tuz
- yeterince su
- üzerinin sosu için kızdırılmış yağa konulan kırmızı biber ve nane.
Soğanı ve sarımsağı iyice yumuşayana kadar tencerenin kapağı kapalı olarak tereyağında pişiriyoruz. Pişen soğana yavaş yavaş mısır ununu ekleyip hafifçe kavuruyoruz , daha sonra yavaş yavaş süt ilave ediyoruz ve mısır unu çözülüne kadar karıştırarak sütü ilave etmeye devam ediyoruz. Tuzunu ekliyoruz. Katılık durumuna göre sıcak su ilave ediyoruz. İstenilen kıvama gelene kadar kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
Pişirme işlemi bittikten sonra soğanların yenirken hissedilmesini istemiyorsak çorbayı parçalayıcıdan geçiriyoruz.
Çorbayı tabağa koyduktan sonra üzerine kırmızı biber ve naneli yağdan ekleyip servis yapıyoruz.
Özellikle çocuklar için hem besleyici hemde doyurucu bir çorba.
Sağlıcakla kalın.
8 Mart 2010 Pazartesi
Sütlü Mısır Unu Çorbası
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
NEŞECİĞİM DÜNYA KADINLAR GÜNÜN KUTLU OLSUN CANIM.
ellerine sağlık afiyetle.
Ellerine sağlık. Farklı bir lezzet benim için. Tadını merak ettim. Sevgiler.
Sevgili Neşeciğim, ellerine sağlık hem lezzetli hem albenili bir çorba.. Afiyet olsun, çalışan kadınlar günün kutlu olsun canım. Sevgiler, selamlar:)
Yorum Gönder