Malzeme
Bir şişe kırmızı şarap 0.7 litre
Hazır paket vişne suyu 1 litre
Havlıcan 1 kök
Zencefil 1 kök
Karanfil 4-5 tane
Kabuk tarçın 3 parça
1 elma
1 portakal
Hazırlanışı:
Elma ve portakal kabuklarıyla dilimlenerek diğer malzemeler ile birlikte vişne suyu içerisinde en az yarım saat kaynatılır ve baharatların vişne suyuna iyice geçmesi sağlanır. Bu kaynatma sırasında vişne suyu bir miktar azalır, ilave yapılmaz. Kaynama işlemi sonunda bir şişe kırmızı şarap ilave edilir ve tüm malzeme kaynama noktasına gelmeden hemen önce altı söndürülür. İçindeki posa süzülerek seramik kupalarla servis yapılır.
Artan şarap içinin posası süzülmek şartı ile buzdolabında bozulmadan saklanabilir.
Malzeme:
İki şişe kırmızı şarap 0.7 litre
Yarım bardak su
Yarım bardak şeker
4 çubuk tarçın
5 karanfil
1 portakal
1 limon
Yapılışı:
Seker, tarçın ve karanfili suya koyun ve 5 dakika yavaş yavaş kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra şarabı ve kabukları soyulup dilimlenmiş meyveleri ekleyin. Bu karışımı 40 dakika çok hafif ateşte ısıtın (kaynamasın).
Şarabı süzerek servis yapabilirsiniz.
Malzeme:
1 elma
1 portakal (ince dilimlenmiş)
2 çay kaşığı tane karanfil
2 litre elma şarabı
½ fincan kahverengi light şeker
1 çay kaşığı yenibahar
1 tutam hindistan cevizi
1 fincan koyu rom
çubuk tarçın
garnitür
Yapılışı:
Elmalar rendelenir ve karanfille birlikte harmanlanır. Büyük kulplu bir tencere içinde önce elma şarabı, ardından elma rendesiyle harmanlanmış karanfil ve portakal karıştırılır. Alçak ateşte yavaşça kaynamaya bırakılır. Kepçe yardımıyla kulplu bardaklara doldurulur.
Her bardağa 1 çubuk tarçın ve garnitür atılır. Sıcak servis yapılır.
Malzeme:
Bir su bardağı toz şeker
1 litre yoğun aromalı kırmızı şarap
Yarım limon kabuğu (ince kıyılmış)
16 adet karanfil
1-2 çubuk tarçın
Yapılışı:
1/3 litre şarabı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın, şekeri ekleyin ve tamamen erimesini bekleyin. Ateşi minimuma indirin ve kalan 2/3 litre şarabı diğer tüm malzemelerle birlikte ekleyin. Biraz karıştırın ve ateşin altını kapatın.
Sıcak servis yapın.
-----------------------------
Malzeme:
5 litre şarap
70 cl votka
1.5 litre su
400 gram şeker
5-6 adet kabuk tarçın
20-25 adet karanfil
Yapılışı:
Votka, su, şeker eriyene kadar kaynatılır. Şarap, tarçın, karanfil katılır. Üzerinde beyaz duman şeklinde buhar oluştuktan sonra yaklaşık 1 saat kısık ateşte kaynatılır.
Sıcak tutularak servis yapılır.
--------------------------------
Malzeme:
1 şişe kırmızı şarap
1 su bardağı su
2 adet çubuk tarçın
3-4 adet karanfil
2 dilim limon
1 adet elma kabuğu
3-4 çorba kaşığı toz seker
Yapılışı:
Malzemeler karıştırılır. Kaynama başladıktan sonra 5 dakika kaynatılır. Kırmızı şarap eklenir. Kaynama noktasına kadar ısıtılır. (Karışımın üzerinde buhar yoğunlaşana kadar) Altı kapatılır, süzülür.
Sıcak servis yapılır.
Tüm bu fotoğraflar ve tarifler Üniversite Mail Grubumuzdaki bir arkadaşımın yolladığı mailden alınmıştır . Genel bir paylaşım olması için yayınlamak istedim.
Sağlıcakla kalın.
3 Şubat 2010 Çarşamba
Birazda Alıntılar - Sıcak Şarap Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Sıcak şarabın methini çok duydum. Uygun bir zamanda denemek istiyordum.
Tarifler için teşekkürler
sevgiler
oo çok severim sıcak şarabı hiç hayır demem..
kedi kafadan stesem yaparmı akşam akşam acaba?
Yorum Gönder