Bu güzel tarifler gene uzak diyarlardan Avustrulya'dan geldi ve bende sizlerle hemen paylaşıyorum.
Ellerine sağlık Melike'cim:-)
180 derece fırında yapılacak.
Tatlı patates:
Tatlı patatesi soyup; büyücek küp tanelere bölün, normal küçük patates ile 20-dak ılık ateşte haşlayın. Üzerine firça ile z,yağı sürün ve fırına verin. 180 derece fırının üst katında gene 20-25 dak tutun.
NOt : Tarif ve malzemeler Avusturalya'dan olunca bazı malzemeleri burada bulmak kolay değil :-) örneğin tatlı patates; onun yerine hepisini taze patatesten yapmakta mümkün sanırım.
Kabak+ kırmızı soğan ve domates karışımı:
Kabak ve soganı irice doğrayın, 2 domatesi de doğrayıp aralarına serpiştirin ve z.yağı ile iyice karıstırıp; üzerine baharat ve kuru kekik vs serpin ve 180 derece fırının alt katında 35-40 dak tutunuz.
Dikkat ettiginiz üzere, üsttteki 2 yemek aynı zamanda fırının alt ve üst katı kullanılarak yapılabiliniyor:)
Bu arada kuzu etini ızgaraya koyuyoruz, büyüklüğüne göre hem altını ve hem üstünü 6-7 dak. kızartıyoruz; eger iç kısmı çok kırmızı kalsın istemez iseniz, hemen fırının alt katında 10-15 dak tutabilirsiniz. Çıkarttıgınızda eti 5 dak bekletiniz ki; etin kendi gevşesin ve sularını salsın...yoksa et hazır olmuyor!
Afiyet olsun
Sağlıcakla kalın
6 Şubat 2010 Cumartesi
Rosto , Fırında Tatlı Patates , Kabak ve Soğan - Tarif Melike Bieber'den
Etiketler:
Farklı Ülke Mutfakları,
Fırın Yemekleri,
Patates
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Tarifler değişik, gönderene ve size teşekkürler
sevgiler
Hımmmm et hosuma gitti:) ızgarada yapmak hep riskli geliyor bana nedense! denesem mi:)
ellerine saglık canımmmm,
Figen Karavaş
Patatese bayılırım. Ellerine sağlık
Bayilirim tatli patatese. Keske Turkiye'de daha kolay bulunur olsa.
ipek hanımın çiftliğinde tatlı patates var ben hep sipariş veriyorum
Yorum Gönder