Kuru domatesin tadını çok seviyorum ama sert olması sebebi ile bazen yemesi zoruma gitmiyor da değil :). Bu sebepten dolayı sanırım yaklaşık 2 ay önce fotoğraftaki salatayı haşlayarak yaptım ve sonuç şahitlerim olduğu için açıkça söyleyebilirim mükemmel oldu :))
Malzemeler;
- 1 su bardağı kadar kutu domates
- 1 çay bardağı kadar bezelye
- 5–6 adet ceviz
- Kekik, fesleğen, limon, tuz, ezilmiş 1 diş sarımsak, zeytinyağı
Kuru domatesleri ve bezelyeleri ayrı ayrı tencerelerde çok az su ile haşlıyoruz ( haşlama kıvamı sizlerin damak zevkine kalmış ) . Haşlanmış domateslerin kabuklarını soyup birkaç parçaya doğruyoruz, servis kabımıza koyup üzerine haşlanmış bezelyeleri ve kekik, fesleğen, limon, tuz, ezilmiş 1 diş sarımsak, zeytinyağından yapmış olduğumuz sosumuzu domates ve bezelyelerin üzerine döküyoruz, en üstte de süslemek için cevizleri birkaç parçaya kırıp koyuyoruz.
Sağlıcakla kalın.
23 Kasım 2008 Pazar
Kuru Domates Salatası
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Valla bu kuru domatesin tadını bilen bırakamıyor..Biz çok yeriz kahvaltılarda falan..
Görüntü süper..SEVGİLER..
Yorum Gönder