6 Temmuz 2008 Pazar

Zeytinyağlı Taze Börülce

Zeytinyağlı oldumu bende akan sular duruyor, neredeyse her bulduğum sebzeyi zeytinyağlı yapacağım. :)
Börülce çok sevdiğim bir sebze ve zeytinyağlısına da bayılıyorum.

Malzemeler;
- 1 Kilo taze börülce
- 1 baş soğan ( yemeklik doğranmış )
- 2 domates ( küp küp doğranmış )
- 1 çorba kaşığı kadar domates rendesi
- İstenildiği kadar zeytinyağı ( ben 1 çay bardağına yakın koyuyorum )
- 1 kesme şeker
- İstenildiği kadar tuz

Temizlenmiş ve ikiye bölünmüş börülcelerle birlikte tüm malzemeleri karıştırıp düdüklüde 8–10 dakika arası ( düdüğü öttükten sonra ) kısık ateşte pişiriyoruz.
Pişince kapaklı servis kabımızda soğutup servise hazır hale getiriyoruz.

Sağlıcakla kalın.

2 yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık canımm..sevgiler,mutlu haftalarr

LaMa dedi ki...

misir unlu omlet fikri harika!
en kisa surede yapacagim insallah, tabi ki aylaridr duran misir unu bozulmadiysa :P