Bu yemeği ilk tatmam, sanırım 3 sene kadar önce iş yerimde birlikte çalıştığım ve Tirebolu’lu olan sevgili Banu’nun anneannesi tarafından yapılmasıyla olmuştu. Bu arada Banu’cum umarım bu yazımı okursun ve sende yaparsın, bakalım anneannen gibi olacak mı :)) ?
İkinci defada Trabzon’lu olan sevgili arkadaşım Özlem geçenlerde onlara gittiğimiz zaman yapmıştı, orada yedim. Laf aramızda Özlem’lere hep gideriz, kendisi çok gittiğimiz için sitem eder ama ben yemeklerini çok sevdiğim için bu gitmeler hiç bitmeyecek, Özlemmm bu sözüm sana :)))
Bu yemek Karadeniz’in yöresel yemeklerinden bir tanesi ve bence son derece de lezzetli.
Tarifini aklımda kaldığı kadarı ile vereceğim, zaten hatalı bir yeri olursa Özlem mutlaka uyarır :) Ellerine sağlık arkadaşım çok güzel olmuştu.
Malzemeler;
- ½ kilo taze fasulye ( küçük küçük verev olarak doğranmış )
- 1 baş kuru soğan ( yemeklik doğranmış )
- 1 adet domates ( küp küp doğranmış )
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı su
- Zeytinyağı ve tereyağı
- 1 adet kesme şeker
- İstenildiği kadar tuz
Doğranmış soğanları çok az pembeleşene kadar 2 çorba kaşığı kadar zeytinyağında kavuruyoruz, içine fasulye ve domatesleri ekleyip hafifçe yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Fasulyenin üzerine pirinci, suyu, 1 çorba kaşığı tereyağını ve tuzu ekleyip , tencerenin kapağını kapatıp ocak kısık olarak pilav kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Pişip demlendirdikten sonra servise hazır hale geliyor.
Sağlıcakla kalın.
İkinci defada Trabzon’lu olan sevgili arkadaşım Özlem geçenlerde onlara gittiğimiz zaman yapmıştı, orada yedim. Laf aramızda Özlem’lere hep gideriz, kendisi çok gittiğimiz için sitem eder ama ben yemeklerini çok sevdiğim için bu gitmeler hiç bitmeyecek, Özlemmm bu sözüm sana :)))
Bu yemek Karadeniz’in yöresel yemeklerinden bir tanesi ve bence son derece de lezzetli.
Tarifini aklımda kaldığı kadarı ile vereceğim, zaten hatalı bir yeri olursa Özlem mutlaka uyarır :) Ellerine sağlık arkadaşım çok güzel olmuştu.
Malzemeler;
- ½ kilo taze fasulye ( küçük küçük verev olarak doğranmış )
- 1 baş kuru soğan ( yemeklik doğranmış )
- 1 adet domates ( küp küp doğranmış )
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı su
- Zeytinyağı ve tereyağı
- 1 adet kesme şeker
- İstenildiği kadar tuz
Doğranmış soğanları çok az pembeleşene kadar 2 çorba kaşığı kadar zeytinyağında kavuruyoruz, içine fasulye ve domatesleri ekleyip hafifçe yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Fasulyenin üzerine pirinci, suyu, 1 çorba kaşığı tereyağını ve tuzu ekleyip , tencerenin kapağını kapatıp ocak kısık olarak pilav kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Pişip demlendirdikten sonra servise hazır hale geliyor.
Sağlıcakla kalın.
12 yorum:
selam nesecim bende geldim senin sayfana cok guzel hersey ellerine saglik kuslarinada bayildim:)linkini sayfama ekledim gorusmek umidiyle
Selam şekerim dibleye bir trabzonlu olarak tam puan veriyorum.harika görünüyor.ellerine sağlık.
merhabalar iade-i ziyarete geldim .iyiki gelmişim bayıldım blogunuza görüşmek üzere
hiç tatmadım ama harika görünüyor ellerine saglık canım kocaman sevgiler
Neşecim dible nefis fakat annene bayılıyorum. Saygı ve sevgilerimi gönderiyorum,iletirsen sevinirim.
biraz farklı geldi bana ama her yörenin farklı yemekleri vardır dimi ellerine sağlık
slm cnm
ziyaretin için teşekkürler.hiç yemedim fasulye dibleyi merak ettim doğrusu deneyeceğim ellerine sağlık
öptüm
Ziyaretiniz için çok teşekkürler, dibleniz çok güzel olmuş, bizde çok severiz, ellerinize sağlık, sevgilerimle...
elinize saglik cok guzel gorunuyor
Fasulye diblesini çok duydum ama hiç denemedim.Merak ettim doğrusu
hazırlayanların ellerine sağlık
mutlu pazarlar
sevgiyle kal
Kandilin mübarek olsun, hayırlı kandiller diliyorum...
bayılırım şeker dibleye
ellerine sağlık
sevgiler
Yorum Gönder