Tavsiye ederim deneyin , özellike kimyonu seviyorsanız biraz bol tutun bu tür çorbalara çok yakışıyor.
Hoş bugün hava bahar hissini versede yarın ne olacağı bilinmez :)
Malzemeler :
- 1 adet dolmalık kabak ( kare kare kabukları soyulmadan doğranmış )
- 1 tutam semiz otu
- 1 kase ( yaklaşık 8-10 adet brüksel lahanası )
- 1 kase doğranmış kırmızı lahana
- 1 adet havuç ( doğranmış )
- 1 çorba kaşığı tereyağı ve zeytinyağı ( soğan ve sarımsağı kavurmak için )
- yağda soldurulmuş iri boy kuru soğan ve 4 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı buğday yarması ( yoksa ince bulgur )
- 4 adet buzluk poşeti tableti kemik suyu
- 2 su bardağı su
- istenildiği kadar tuz , karabiber , zerdeçal , zencefil ve kimyon.
Yukarıdaki tüm malzemeleri düdüklü tencerede yaklaşık 10-15 dakika pişiriyoruz ( her düdüklüye göre zaman değilebilir ). Piştikten sonra parçalayıcıdan geçiriyoruz. Katı olduğu takdirde az az su ilave edebiliriz. Servis sırasında pul biber kullanılabilinir.
Sağlıcakla kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder