Aslında herşey gerçekten salata yapmak için patatesleri buharda pişirirken başladı :) Gündüz bazı sayfalarda fırında patatesler görmüştüm oradaki çanaklar bana ilham oldu ama her zamanki gibi büyük çoğunlunda yaratıcılığımı kullandım :)
Ayrıca dün akşam için özel birşey de yapmam gerekiyordu çünkü eşim ameliyat olalı yaklaşın üç buçuk hafta oldu ve dün ilk defa bir koltuk deyneğini bırakıp tek deynek ile seke seke kendi başına yürüyebildi , bugün ise merdiven inip çıkma çalışmalarına başlayacak , sanırım sonrasında tutabilene aşkolsun :)
Artık tarife geçmenin zamanı geldi :)
Malzemeler :
Çanak için ;
- 5 adet ortaboy patates ( kabukları soyulmuş olarak buharda pişirilmiş )
- bir tutam dereotu ( ince ince doğranmış )
- 2 adet taze soğan ( ince ince doğranmış )
- 1 Tatlı kaşığı tereyağı
- istenildiği kadar tuz
İçi için ;
- 150-200 gr kıyma
- 1 orta boy soğan ( küp küp doğranmış )
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- istenildiği kadar tuz, karabiber, pul biber, kimyon, zerdeçal
Üzeri için ;
- Çanak adetinde kare kesilmiş taze kaşar peyniri
Pişirmek için silikon küçük kek kapları.
2 yorum:
Eline sağlık süper görünüyor afiyet olsun
Neşeciğim bu tarifi hatırlıyorum ve hep yapıcam halaaaa...paylaştığın için teşkrler..en kısa zamanda dürt beni de yapayım...eline sağlık canm..
Yorum Gönder