Tarif nereden derseniz tamamen doğaçlama , evde olan malzemelerden yapım aşamasında nasıl olacağına karar verilen bir tatlı , sonuç mu ? Çok başarılı , çok hafif , çok lezzetli. Sadece ılık olarak tüketilmeli ve ertesi güne kalmaması tavsiye olunur.
Benim yaptığım tam 5 iri dilim çıktı 2 si bize 3 ü üst kattaki teyzemize , onların yorumunu yarın alacağım :)
Malzemeler ;
- 1 adet yufka
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı süt
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 3 adet Amasya elması ( kabukları soyulup ince ince dilimlenmiş )
- 1 çorba kaşığı bal
- 1 çorba kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- pudra şekeri
- karadut reçeli
Hafifçe ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip karadut reçeli ile süslüyoruz.
Dilimleyerek servis yapıyoruz.
Sağlıcakla kalın.
1 yorum:
tavada olması çok güzel bir fikir canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Yorum Gönder