Bir çeşit tepside içli köfte de diyebiliriz , tadı ona da benziyor.
Hamurun Malzemeleri :
- 3 adet büyük boy patates ( haşlanmış )
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta akı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- istenildiği kadar tuz , karabiber , kırmızı pul biber , kimyon
- üzeri için 1 yumurta sarısı
Kıyma Malzemeleri :
- 300 gr kadar orta yağlı kıyma
- 2 orta boy kuru soğan ( yemeklik doğranmış )
- 1/ 2 su bardağı irice çekilmiş ceviz
- bir kaç dal maydanoz
- istenildiği kadar tuz , karabiber
Öncelikle kıyma harcını yapmak için kıyma ve soğanı orta harlı ateşte iyice kavuruyoruz , daha sonra cevizi , tuzu ve biberi ekleyip bir müddet daha pişiriyoruz. Ocağı kapattıktan sonra doğranmış maydanozları ekliyoruz.
Hamuru ikiye ayırıp içine zeytinyağı ile yağladığımız cam kabımıza ya da tepsimize hamurun yarısını serip elimizle düzleştiriyoruz.
Ayırdığımız hamurumuzun diğer bölümünü kıymanın üzerini tam örtecek şekilde yayıyıp iyice bastırıyoruz.
Üzerine yumurta sarısını sürüyoruz.
Fırından çıkar çıkmaz servis sırasında parçalanma ve dağılmalar olabilir. Kendini biraz toparlaması gerekmektedir.
Sağlıcakla kalın.
6 yorum:
Offfff ne lezzet :)
komsunun ellerine sağlık canım.tek kelimeyle harikaaa.
Hem Gul ablana hemde sana tesekkurler:) goruntu harika tadida dedigine gore nefis ozaman bizede not alip denemek kaliyor:)) ellerine saglik afiyetler olsun sevgiler:)
Çok güzeldi gerçekten Nazlıcım :)
Çok güzeldi gerçekten Nazlıcım :)
Herkese teşekkürler :))
Yorum Gönder