Çocukken haşhaş bizim evin haricinde çok fazla gündemde olan bir yiyecek değildi. Arkadaşlarıma bahsedince " nasıl yani uyuşturucumu yiyorsunuz , kafanız nasıl oluyor " gibi sorularla karşılaşırdım :) şimdi olsa verecek çok cevabım var ama sanırım o zamanlar sakin ve munis bir çocuktum sadece " birşey olmuyor " derdim :))
Haşhaş özellikle çörekte de çok kullanılırdı , özellikle annemin günlerinde sıkça yaptığı lezzetlerin başında gelirdi :)
Dün bir tv programında gördüm Amasya yemeklerini tanıtıyordu , aklıma düştü :)
Aklımda kalacağına midemizde kalsın dedim ve kolları sıvayıp hemen yaptım :))
Malzemeler ;
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 1 su bardağı beyaz buğday unu
- 1 tatlı kaşığından biraz az tuz
- yeteri kadar su
- 1 su bardağı kadar döğülmüş haşhaş
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Üzerine sürmek için tereyağ.
Bir kabın içine unu ve tuzu koyup kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar su ekleyip yoğuruyoruz.
Yoğurduğumuz hamurdan 3 tane beze ayırıp birer birer oklava ile açıp üzerine önce zeytinyağı sürüyoruz sonra haşhaşı ekleyip iyice her tarafına gelecek şekilde yayıyoruz. 6 eşit parça halinde şerit kesiyoruz.
Tabağa alınca diğer tarafını da yağlıyoruz.
Sağlıcakla kalın.
1 yorum:
Haşhaşlı börekleri, çörekleri çok seviyorum..eline sağlık Neşeciğim..
Yorum Gönder