Malzemeler ;
- 150 gr yemeklik kıyma
- 1 baş kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı orta boy bulgur
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı tam buğday unu
- 2 bardak su
- istenildiği kadar tuz , karabiber , pul biber
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
Terbiyesi için;
- 1 yemek kaşığı tam buğday unu
- 1 yumurta sarısı
- birkaç damla limon suyu
Köfteleri yapmadan tencereye koyduğumuz suya tereyağını koyarak kaynamaya bırakıyoruz.
Soğanı ve sarımsağı parçalayıcıdan geçirip kıymaya ilave ediyoruz. Kıymanın içine bulguru , tuzu ve baharatları ekleyip yoğuruyoruz. Fındıktan biraz daha büyük parçalar ayırıp yuvarlıyoruz. Yuvarladıklarımızı 2 kaşık un koyduğumuz tepsiye koyup her taraflarını una buluyoruz.
Unlanan köfteleri azar adetler halinde kaynayan suya bırakıyoruz.
Karıştırıcıya un , yumurta sarısı , limonu ve az miktar su koyup iyice karıştırıyoruz.
Bu karışıma kaynayan köfteli sudan azar azar koyarak biraz daha açıp bu karışımı yavaş yavaş köfteye ekliyoruz. Yemeğe su eklemek gerekirse sıcak su ilave ediyoruz.
Köfteler pişmeye başladığında haşlanmış nohutu ekleyip bir müddet daha pişirip servise hazır hale getiriyoruz.
Sağlıcakla kalın.
3 yorum:
bizim evin en sevilen yemeklerinden biridir.Eline sağlık neşe'cim nefis görünüyor....
neşeemm nefis görünüyor bacım ellerine sağlık afiyetler olsun :)
Nohutlar nasılda güzel görünüyor
Ellerine sağlık
Sevgilerimle
Yorum Gönder