Geçenlerde sevgili İzmirdenlezzetler Oya da etlisini görmüştüm ,aklımda etli yapmak vardı ama dışarı çıkıp et almak nedense son derece zahmetli geldi , ben de evde ne varsa onu kullanarak yaptım :).
Frik bulgurunu blogtaki arkadaşlarımın tarifleri sayesinde tanıdım ve hayranı oldum. İsli kokusu çok hoşuma gidiyor. Evde benim ve kızımın favorisi eşimin ise size afiyet olsun dediği bir lezzet :)
Malzemeler;
- 1 su bardağı firik bulguru
- 1 su bardağı normal bulgur
- 4 su bardağı su
- 2 adet büyük boy kuru soğan ( yemeklik doğranmış )
- 2 adet domates
- 10 adet yeşil sivri biber
- 1/2 çay bardağından biraz az zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- istenildiği kadar tuz , karabiber , kırmızı pulbiber , zencefil , zerdeçal. ( zencefili çok koyarsanız acılık veriyor )
Soğanları tuz ile iyice pişene kadar yağda kavuruyoruz.
Üzerine doğradığımız biber , domates , biber salçası ve baharatları koyup çok az su ilave ederek yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Bulgurları ve nohutu bu karışıma ekleyip suyunu ilave edip kaynayana kadar kapağı kapalı olarak harlı ateşte tutup , kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Pişme işlemi bitince kapağın altına kağıt havlu koyup bir müddet dinlendirip hafifçe karıştırarak servise hazır hale getiriyoruz.
Sağlıcakla kalın.
15 Mayıs 2013 Çarşamba
Çeşnili Firik Bulguru Pilavı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Ellerine sağlık canım.. Dün akşam yaptığım firik pilavım buna benziyordu.. Afiyetler olsun..
harika olmuş canım son zamanlarda daha bir fazla düşmemiz lazım bulgura malum pirinçin adı çıktı eline sağlık enfes
Ooo bulgur pilavi yine..cok severim cook ellerinize saglik nefis olmus. Afiyetler olsun yaninda ayranda varmiydi:)) cok severim ayran bulgur ikilisini..
ahh neşemm benimm.
bir sen birde ben bulgur tutkunuyuz :))
ellerine sağlık !
en sevdiğim hali :))
ben severim kim sever kim sevmez ne varsa tadına bakar yerim ondandır kilolarla mücadelem :) ellerine sağlık neşecim afiyet olsun öpüyorum..
www.hadisofraya.com
Yorum Gönder