Yapalı epey zaman oldu , paylaşmayı atlamışım. Kesinlikle tavsiye edeceğim bir lezzet. Hem kolay hem de çok lezzetli , evdekiler çok beğendi ve başarılı buldu. Oyacım www.izmirdenlezzetler.com iyiki yapıp paylaştın bana da kazandırmış oldun:)
Üst üste iki kere yaptım. İlkinde evde esmer bulgur ve isot olmadığı için onlarsız yaptım elteki fotoğraf bu senepten açık renk oldu. Ama tam malzemeler kullanılınca tam rengine sahip oluyorsunuz.
Hatta bu yazıdan sonra mutfağa gidip yapacağım sanırım canım çekti:))
Malzemeler:
- 1 su bardağı esmer ince bulgur
- 1 su bardağı normal ince bulgur
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarmsak
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 adet limon suyu
- 1/2 isot
- 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
- 1 tutam kıyılmış maydanoz
Bulgurları karıştırıp üzerini bir parmak geçecek şekilde kaynar su koyup kapağını kapatıp 10 dk kadar bekletin.
Soğan, sarımsak ve maydanozu robotta parçalayın. Salçaları ve isotu çok az kaynar su ile açın. Bulgurların üzerine tuz serpip yoğurmaya başlayın. Üzerine salçalı karışımı, nar ekşisini, limon suyunu ve zeytinyağını ekleyip 10 dk kadar yoğurun. Daha sonra
Kıyılmış soğan, sarımsak ve maydanozu ekleyip 10 dk daha yoğurun. Son aşamada tuzunu, acısını ve ekşisini ayarlayıp küçük köfteler halinde sıkıp servise hazır edin.
Sağlıcakla kalın.
3 Mart 2013 Pazar
Etsiz Çiğ Köfte ( www.izmirdenlezzetler.com teşekkürler )
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Canım ben teşekkür ederim.. Beğenip yapmışsın. Ellerine sağlık, emeğine sağlık.. Sevgiler...
Eminim cok lezzetli olmustur ellerinize saglik..Butun malzemeler tamam ama Isot nedir acaba???notumu aldim..ilk firsatta denemek isterim..ama isot denen sey neyse o yok bende??
Ellerine saglik canim.Olsada yesem turunden sevdigim bir lezzet:)
Sevgiler...
oyacım maşallah nefis tarifleri var bayılıyorum seninde ellerine sağlık canım benim afiyetler olsun :)
www.hadisofraya.com
Yorum Gönder