Malzemeler ;
- 100 gr. tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- alabildiği kadar un ( beyaz ve tam buğday ununu karışık koydum )
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
İç malzemesi ;
- 2 elma
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 fincan kırılmış ceviz
Elma , ceviz, ve şekeri parçalayıcıda iri şekilde öğütüp tarçını ekleyerek hazır hale getiriyoruz.
Hamurumuz için ;
Yumuşamış tereyağını sıvı yağ ile birlikte bir kaba alıyoruz , üzerine yoğurt ilave edip iyice elimizle karıştırıyoruz..
Bir miktar unu koyup vanilya ve kabartma tozunu ekleyip hamuru elimizle karıştırıyoruz , kulak memesi kıvamına gelene kadar un ilave ediyoruz.
Kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalara alıp avuç içimizde açıp ortasına elmalı malzemeden koyup D şeklinde kapatıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişiriyoruz.
Üzeri pembeleşmeden çıkartıp sıcakken ,çukur bir kaba koyduğumuz pudra şekerine bulayıp servis tabağımıza diziyoruz.
Sağlıcakla kalın.
6 yorum:
Ellerine sağlık.. Çok severim çok..:))
hehe kalkip yaptim biliyomusun:)
Canım,
ellerine sağlık. Bayılırım elmalı kurabiyeye. Özellikle bol cevizle. Mmmmmm.
Sevgiyle kal.
Ellerine sağlık canım.
Tariflerimiz ayni,fakat bizim evin çay yanında aranılan bir lezzeti olunca sonunda tereyağını çıkardım.Artık zeytinyağı ile yapıyorum:)
Sevgiler...
Elmalı kurabiyeyi çok severim. En sevdiğim kurabiyedir. Ellerinize sağlık. Sevgiler.
çok sevilen bir tatlı pudra şekerli ne güzel olmuş eline sağlık
Yorum Gönder